Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Augusztus 11-13. Rába vízitúra

kenutura-vizitura-3.jpg3-napos Rába-vízitúra. Szenzációs, fenomenális, káprázatos Rába kenutúra. 

 

Evezz velünk 3-napos, hosszú hétvégi Rába-vízitúránkon!

 

Még nem eveztél? Semmi gond! Az először vízitúrázóknak a kenutúra előtt sodrás nélküli vagy gyenge sodrásos vízitúra terepen megtanítjuk a kenuzás csínját-bínját, hiszen nem lehet "csak úgy" a Rábán vízre szállni!
Jól tanítunk, civilben is ezt csináljuk. Türelmesek vagyunk, betartjuk a fokozatosságot. M
egtanítunk jól kormányozni, nálunk a borulás fehér holló. Hozzáértéssel, türelemmel, odafigyeléssel tanítunk. Arra törekszünk, hogy a Rábán is nálunk kapd a legbiztonságosabb vízitúrát. Ha még nem vagytok rutinos vízitúrázók, hívj időben, egyeztessük a túra előtti betanulást. Egyeztessünk, hogy sodrás nélküli vízitúra-terepen megtanulj kenuzni! Megtanítunk jól kormányozni, nálunk jóformán senki sem borul! A vízitúra-vezetőink jobban vigyáznak, mint egy kotlós. Hajó: kenu, korlátozott számban kajak

 

 


kenutura-vizitura-4.jpgWc: a pihenőket nem tüntetjük fel, de diszkréten, hölgyek jobbra, urak balra elven "számtalanszor" pisilünk
 

 

 

 

 

Szállás: A vízitúrázóknak a szállás igény szerint sátor vagy vendégházi szoba! A sátrazás helyszíntől függően 1500 Ft/fő/éjszaka körüli összeg, a szobaárak 3500-5000 Ft/fő/éjszaka körül. 

 

 

 

Szállásfoglalás: ahogy nektek kényelmes, a szállást intézhetitek magatok is (google, szallas.hu stb.), ill. ránk is bízhatjátok.
 

 
raba-magaslesrol-uj.jpg
Logisztika: A "vonatosoknak" is, az autósoknak "tökéletes" logisztika, hiszen a "sofőrök" (a sofőr valaki a társaságból vagy családból) leviszik a kocsikat az aznapi célba, a túravezető pedig visszahozza a sofőröket az indulási pontra. Ez a transzfer. A transzfer eredménye, hogy a poggyászt nem kell szállítani és a túranap végén a kocsidhoz érkezel. Van, amikor erre sincs szükség, mivel busszal ugrunk fel a vízre szállás helyére és a szálláshoz, (meg természetesen a kocsikhoz) érkezünk.
Az 
utolsó napon a vízitúra végén már csak be kell szállni az autókba és lehet indulni haza.
Étkezés: önellátó vagy rendelhető vacsora. 

 

 


1. napi vízitúra: Tanulás majd Alsószölnök - Szentgotthárd (6+9 km)
kenutura-vizitura-5.jpgTalálkozás 12:30-kor
Szentgotthárdon az Alpokalja Panzió és Kempingben. 

A panzió és kemping Szentgotthárdon belül a vasútállomáshoz közel, a Rába-Lapincs torkolatnál található. Szentgotthárd egyébként is biztonságos hely, ráadásul a recepciós házikóból a parkolóra látni, sőt, még a sorompóval zárt területre is be lehet parkolni, azaz a kocsit nyugodt szívvel itt hagyhatod. 
11.54-kor jön be Szentgotthárdra egy olyan vonat, amelyre Szombathelyen a Bp-Keletiből jövő IC-ről lehet átszállni. Azaz ha vonattal jössz, kb. 12:10-re megérkezel Szentgotthárdon belül a találkozási helyre. Minden romlandó mehet a hűtőszekrényekbe. Aki nem akar költözni, kidobhatja a sátrat, vagy beteheti egy zárt helyre a poggyászát, ill. be lehet költözni a szobákba. A találkozásra már úgy gyere, hogy átöltöztél a vízhez, megvolt a naptejezés, wc, nálad van a víz/étel/tartalékruha. 12:30 Üdvözlés, tájékoztató, ebéd, majd pár perc buszozással átugrunk a vízre szállás helyére. Mire lesz szükséged? Fürdőruha, tartalék póló és short, víz és szendvics, sapka, napszemüveg, naptej kell. Biciklis kesztyű jól jöhet. Kötelező a lábat stabilan tartó lábbeli, amit nem sajnálsz, aminek hátul is van pántja, amivel nem csúszhatsz meredek, vizes parton sem, amivel bátran a vízbe tudsz gázolni. A flip-flop szandálka szigorúan tilos, ne okozzunk ezzel gondot egymásnak, ne ott és akkor derüljön ki, hogy sajnos nincs más lábbeli, mivel a vízitúra legnagyobb veszélye, hogy a parton csúszol meg. 
14:00 Naptejezés, felszerelés kiosztás után folytatjuk kenuzás és kormányzás "tanulmányainkat". Rendelkezésre áll az egész délután a tanulásra. Ha átlagos tempójú a betanulás, 16 órakor "Rába-készek" a hajók. Berakjuk a hajókba a vizet, megmaradt szendvicset és wc után indulunk. A táj csoda. Az egész vízitúra fantasztikus, de az első nap egyenesen elképesztő. Szebbnél szebb hurkokon jövünk le, a kalandkereső vendégek saját hajóval se válasszák a "Kis-Niagarákat". 
Mivel a tanulás ideje nem pontosan kiszámolható, valamikor 18 óra körül érünk Szentgotthárdra a szállásunkhoz. 
A sátrasoknak sátorverés, a vendégszobát kérőknél beköltözés, a sofőrökkel visszaugrunk az Alsószölnökön hagyott autókért.
19:30 Vacsora (lehet önellátó vagy rendelt)

 

 

2. napi Rába-vízitúra: Szentgotthárd-Rábagyarmat (20 km)
securedownload-2.jpgPompás, sőt, annál is jobb nap vár ránk.
 A reggeli önellátó. 
10:30 Naptejezés, wc és ismételt gyakorlás: irányváltás, hátraevezés, kanyarodás gyakorlása - a profiknak is.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bepakolunk a hajókba, a kenuk ülésére párnát vagy törölközőt kötünk/ragasztunk, bemelegítés és indulás. Szentgotthárd után azt fogjátok kérdezni, hogy "csak ennyi?". Valóban az első szakasz nem túl nagy kihívás, olyan "babapiskóta a víz", hogy a Felső-Tiszán, Bodrogon...szóval nem éppen "kemény" kenutura-vizitura-2.jpgvizeken szocializálódott barátaink is egyre nagyobb önbizalommal mártogatják a lapátot. Aztán jön egy "sikán", amely zseniális, mert éppen jó arra, hogy a túlzott önbizalmat csitítsa, ugyanakkor nem túl nehéz. Mindenki egy kis tanáccsal, segítséggel abszolválja. Aztán újra könnyű, szelíd vízen csatangolunk, sőt, minő skandallum, eveznünk is kell, mivel kezd érződni a magyarlaki gát visszaduzzasztó hatása. Ez is jó, hiszen van idő tökéletesíteni a kormányzást.
Magyarlak, kenu átemelés, megkerüljük a zsilipet. Egy kis szusszanás, lábmozgatás, a dohányosoknak cigaretta-szünet, mivel kérjük, hogy a hajóban ne gyújts rá. Wc-szünet. 
13:45 Érkezés Csörötnekre, ebéd és pihenő a hídnál. Az ebéd önellátó vagy meleg ebéd is rendelhető. Ha előre jelzitek az igényt és leadjátok a rendelést, a motoros futár 10 perc alatt itt van Szentgotthárdról és várni sem kell, mert még a vízről leadjuk a jelzést a futárnak, hogy mikor induljon.
14:30 Ismét a vízen vagyunk. Hihetetlen tájon megyünk, errefelé a Rába szabadon alakítja medrét, kanyarjait rombolja, zátonyokat épít, szigeteket mos el vagy hoz létre.

15:30 Kedvenc zátonyunknál pihi, úszkálás
16:30 Érkezés Rábagyarmatra. Innen a TE "menetrended" attól függ, hogy fix szállásod van-e vagy vándortáborozol. Akik két perc alatt felállítható, ún. kidobó sátorral vannak és vándortáboroznak, azok Rábagyarmaton marad(hat)nak a kempingben. (Az ő csomagszállításukban a transzfer szolgáltatásunk segít.)

Aki vendégszobát kért (lévén  Rábagyarmaton a vendégházi szobák száma csekély) és azok, akiknek hosszú szertartás lenne a többszöri sátorverés-sátorbontás, azok visszaugranak velünk Szentgotthárdra, mivel nekik a sátruk az elejétől a végéig "fixen" Szentgotthárdon lesz biztonságban. 
 
 
 
Fakultatív (csak ha tényleg kedved van) szombat délutáni program: kirándulás Szalafőre. Szalafőn letesszük a kocsikat és bérelt biciklikkel helyes kis erdei utakon átkerekezünk Szlovéniába vagyraba-vizitura-www.raba-vizitura.eoldal.hu-pityerszer-skanzen-2014.jpg őserdőt csodálunk és/vagy Szalafőn megnézzük a Pityerszert és a fakultatívon belül is opcionális program: vacsora Szalafőn egy olyan vendéglőben, ahol a helyi fiatalok sakkoznak
 
 
 
 
 
 

3. napi Rába-túra: Rábagyarmat - Csákánydoroszló 
raba-vizitura-www.raba-vizitura.eoldal.hu-kormend-elott.jpgReggeli önellátó. A reggeli után logisztikázunk. 
Az autók sofőrjei átviszik a kocsikat Csákánydoroszlóra, és mi visszahozzuk a sofőröket Rábagyarmatra (ez a korábban taglalt transzfer szolgáltatás) vagy ha ugyanezt saját magatok megoldjátok telekocsi rendszerben, amelyhez mi nem is kellünk az is jó, a legboldogabban mondunk le a transzfer öröméről és a transzfer díjról. 
10:30 Következik az újabb elmondhatatlan vízitúra, ezúttal Magyarország egyik legszebb vízitúrás szakaszával. Látni kell, csak átélni lehet. Elképesztő. A Rába egy másik szavakkal nem igazán leírható szakaszán evezgetünk
13:30 Opcionális ebéd, majd hazautazás.

 

 
 

Hívjatok vagy írjatok, minden kérdésre szívesen válaszolunk! 
+ 36 209 342 760raba_vizitura@yahoo.com

 

A Rába vízitúrák túradíjai 
 

 

Jelentkezés a Rába-vízitúrára : 
1. Egyeztetés,
2. Jelentkezés és visszaigazolás, 
3. Díjfizetés

 

1. Egyeztetés, kérjük hívj/hívjon: +36 209 342 760
Fontos a létszám, az időpont és időtartam, hogy vonattal vagy kocsival jöttök, hány autóval, mik a szállás és étkezési igények, a szállást ki foglalja, hány főnek kell sátras és hány embernek, milyen elosztásban szükséges vendégszobás elhelyezés. 
Tapasztalt vízitúrázókból áll-e társaság, lesz-e elég kormányos, szükséges-e kenuzás tanulás, hány kajakra, hány kenura van szükség. 
Van-e bármi, amit tudnunk kell, a darázscsípés-allergiától, az epilepszián és cukorbetegségen át odáig, hogy (mondjuk) 3 ember egy nappal korábban megy el, és az "Elemér" 232 centi magas, a súlya pedig 181 kg.  

 

 

2. Jelentkezés és visszaigazolás

2.1. Kérjük a "szerződési és részvételi feltételek", és "mit kell hozni" részek gondos és alapos elolvasását a honlapon, majd kérünk egy jelentkezési lap kérő e-mailt (raba_vizitura@yahoo.com). 
2.2. A ti e-mailetekre küldött válasz e-mailben küldünk egy jelentkezési lapot, amelyet elolvasás és jóváhagyó tudomásul vétel után, minden rubrikát kitöltve, a számlázási címnél az irányítószámot nem elfelejtve a raba_vizitura@yahoo.com e-mailre kérünk visszaküldeni.
2.3. A jelentkezést visszaigazoljuk.

 

 

3. A Rába-evezés díjfizetése
A visszaigazolás napján vagy a visszaigazolást követő napon kérjük a túradíj utalását. 
Az utaláshoz az adatok:
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007

3. A Rába-evezés díjfizetése
A visszaigazolás napján vagy a visszaigazolást követő napon kérjük a túradíj utalását. 
Az utaláshoz az adatok:
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007
A megjegyzés rovatba kérjük a vízitúrára jelentkező számlázási címét irányítószámmal, és a kenutúra időpontját (hónap, kezdőnap és utolsó nap) valamint a beírni azt, hogy "Rába kenutúra" vagy "Rába vízitúra", ha nem fér ki, csak annyit, hogy "Rába kenu", ha az sem, akkor annyit préselj be, hogy "Rába" 

Példa
2093 Budajenő, Forrás u. 3. 
Augusztus 11-13. 

Rába vízitúra