Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Június 22-25. Bodrogzug + Hernád kenutúra, választhatóan 1-4 napos vízitúra

20150530_bodrogzugi-arter-evezes-kenu-bodrog-vizitura.jpgBodrogzug + Hernád kenutúra kombinált vízitúra. Az első két nap Bodrog-ártér, a második két nap Hernád, így lesz a kenuzás 4-napos. Tehát: 2 nap Bodrogzug vízitúra + 2 nap Hernád vízitúra = 4-napos evezés. 
 

Az első 2 nap ártéri kalandozás a Bodrogzugi ártérben. Sok kanyargással gyakorlod a kenu irányítását, amihez a túravezető folyamatos segítséget ad. Önmagában is gyönyörű vízitúra plusz felkészítünk arra is, hogy biztonsággal tudj a Hernádon vízre szállni.

Két szállásunk lesz, Tokajban és a Hernád mentén (Gibárton vagy Perén vagy Nagykinizsen foglaljuk) A szállás mindkét helyen igény szerint sátor vagy vendégházban szoba. A szállást foglald, vagy - ha elég korán jelentkezel a vízitúrára - mi foglaljuk neked. Az általunk foglalt szállásokon a sátrazás díja 1500-2000 Ft/fő, a vendégszobák díja pedig 6-8000 Ft/fő/éj. 

 

 

1. napi bodrogzugi vízitúra

arteri-evezes.jpg10:30-kor Tokajban, a Bodrogkeresztúri út 3. alatt találkozunk. Üdvözlés, tájékoztató, kiosztjuk a felszerelést, vízre tesszük a hajókat, következik az evezés- és kormányzás tanulás azoknak, akik először vízitúráznak. Amikor a pár perce még kezdők befejezik a tanulást és a gyakorlást, érdemes még egy wc-látogatást megejteni és utána: "hurrá". A tokaji vízre szállás után a Bodrogon lapátolgatunk.

Az indulás után 1 kilométerre evezünk be egy festői oldalágba. Hamarosan egy mini zsilipen haladunk át. A zsilip mögött jöhet a korai ebéd.
 
Az ebéd önellátó, hozzatok magatokkal szendvicset ebédre és legalább 1,5 liter alkoholmentes innivalóról is gondoskodjatok. Indulás előtt még egy mosdószünet a természet lágy ölén, hölgyek jobbra, urak balra módon. A hami után pedig elképesztő tájon lapátolunk. Felfedezzük az ilyenkor már nem is olyan bonyolult labirintust, vízitúrázunk a szeszélyesen tekergő, tündérrózsás, vízitökös Zsaró-éren. 
 
bodrogkeresztur.jpgAztán átvágjuk magunkat a Nagy-tó kolokánmezején. Lehet, hogy lesz egy szakasz, ahol kihívásokra "kész" hozzáállás kell ahhoz, hogy átjussunk. Tokajtól 7 kilométerre jutunk ki (vissza) a Bodrogra. 
A tempó függvényében érünk vissza az indulási helyre, hajótisztítás. Akinek mi foglaltuk a szállást, a támaszpontra érkezett. Aki Tokajban, Tarcalon, Bodrogkeresztúron stb. vett ki szobát, annak séta vagy rövid autózás "haza". Késő délután ingyenes fakultatív programként lehet tenni egy gyors sétát a csak nevében kopasz Kopasz-hegy tetejére. A vacsora önellátó.
 2. napi vízitúra a Bodrogzugban
p1250454.jpgA reggeli önellátó pl. a szállástól egy perc sétányira lehet nagyon finom szalonnás vagy sonkás rántottát (v)enni. Mind a többnapos vízitúrán résztvevőkkel, mind a "csak" erre a napra érkező vízitúrázókkal 10:30-kor találkozunk Tokajban a Bodrogkeresztúri út 3. alatt.  
A csak egy napra jövő, és most először  túrázókat a parkolás, wc, üdvözlés, tájékoztató és a felszerelés kiadása megtanítjuk kenuzni, kenut irányítani, kormányozni. Amíg világbajnokká válnak, addig a profik bemelegítenek. 

Hamarosan a Bodrogzugban vagyunk. Ha a vízitúra második napján vagy, az út eleje megegyezik a tegnapival. A zsilip után már ismerősként fogsz kanyarodni balra az első uzsonna- és pisilési szünetet megejtendő.

A lábnyújtóztatás, fotózás, táblaolvasgatás után visszacihelődünk.

Bodrog-ártérben hamarosan keletre tartunk egy olyan elágazásnál, ahol tegnap még (durván) nyugat felé lapátolunk. Most észak-keletnek tartunk. 

img_20170603_bodrogzug-bodrog-kenuzas.jpgHa az ártérben a mezők felett is van víz, eleganciával suhan át a kenukaraván a dzsungelen. Néhol erdők, fák között, vagy a légvonalnál is egyenesebben manőverezzük át magunkat a "Zalkodi partokra". Ha a kenutúra idején nem lesz magas vizünk, akkor egy jót kanyargunk az ártérben, és valahol egy kilátótorony és Zalkod között fordulunk. 16:30 és 16:45 között érünk vissza és irány a Hernád melletti kemping és vendégház. Bő egyórás autókázás után érkezünk a Hernád mellé, de előtte Tokajban megejtjük a bevásárlást a hétvégére. 

 


3. napi (Hernád) vízitúra: 12 vagy 19 km nettó vadregényes izgalom (G/PN)
20150531_vizitura-hernad-3.jpgA reggeli önellátó vagy rendelt. 
10:30: a kocsik a napi célba mennek, a sofőrökkel teleautóst játszunk. Aki pénteken kapcsolódik be a Hernád vízitúrába, azt arra kérjük, hogy 10 órára érkezzen meg a résztvevőknek e-mailben megküldött helyre. 
Aztán jöhet a Hernád. Csak szimplán annyit, hogy életed egyik legemlékezetesebb élménye lesz. 
Megállunk majd a hívogató lapajokon, ott lehet pihizni, de mindent szabad, jöhet a foci, a röpi, szundikálás, úszkálás, vízilabda vagy meditáció, jóga. 

Szállás: A sátrasoknak 1500 Ft/fő, a vendégszobát kérőknek szoba 4-6-8000 Ft, ha mi foglaljuk. Az utolsó két-három-x hónapban a szállásfoglalás a környéken önállóan történik.   
Vacsora: igény szerint önellátó vagy rendelt vacsora

 

 

4. napi vízitúra: 21 km-es kenuzás a Hernád egyik "legtutibb" szakaszán.

20190618_121549_resized.jpgHernád vízitúra extázis fenomenális szakaszokon. 10-kor az e-mailben elküldött helyen találkozunk, aztán minél több autót a kenutúra célállomásán hagyunk, és minél kevesebb kocsival "felmegyünk" a vízre szállás helyére. Vízre szállást követően a Hernád egy - bocsánat - agyamenten gyönyörű részén jövünk le. Lesz több pihenő, fogunk evezni "Új-Zélandon és Svájcban", de természetesen továbbra is a Hernádon vagyunk. Lesz fotózásos pihenő, hiszen hihetetlen a Hernád-völgy. 

Ha jól állunk az idővel, felmászhatsz a magas partra fotózni, hogy elkészítsd a lenti fotó ikertestvérét. A mászás jó kis kaptató, hozz ennek megfelelő lábbelit, és gondoskodj a kullancsok elleni védelemről.

 

hernad-vizitura-1.jpgReméljük jól sikerül a képed, de a valóság és a fotó közötti különbség erős lesz a valóság javára. 

Ez után lesz még egy lábnyújtóztatós, pisilős pihenő és 15 óra körül érkezünk a célba.

Hajómosás után a már reggel a célban hagyott autók visszarepítik a sofőröket a vízre szállás helyén hagyott autókhoz.

 

 

Hernád vízitúrák túradíjai


A kenutúra díján kívül a bodrogzugi 1 vagy 2 napra (attól függően, hogy 1-, vagy 2-napos vízitúrára jössz a bodrogzugba), majd ott helyben és készpénzben fizetendő a Nemzeti Park napi 1270 Ft-os belépési díja, amelyet a 14 éven felüliek után kell fizetni. Lemondás esetén a belépő árát felénk kell utalni.
A Bodrog-ártéri túra díja a vezetett vízitúra és az eszközök díját tartalmazza, ugyanakkor a túradíj a szállás, étkezés, közlekedés, biztosítás stb. költségeket nem tartalmazza. Ha mi foglaljuk a szállást, és valaki nem tud jönni a vízitúrára, a szállás díját áfával növelten felénk kell utalni. 
A túradíjon felül fizetHETŐ 700 Ft átregisztrálási díj, amely átregisztrálási díj megfizetése lehetővé teszi, hogy ha a túra valamilyen külső körülmény miatt elmaradna (leszakad az ég, vihar, villámlás) akkor alternatív túrát ajánlunk fel, ha az nem jó, másikat, ha az sem, még másikat, ha az sem, harmadikat.

 Hívj (+36 209 342 760) vagy küldj e-mailt! tiszatura_vizitura@yahoo.com 

 

 

Jelentkezés Hernád-vízitúrára és a túradíj fizetése: 

a-hernad--02.jpg

1. Egyeztetés
2. Jelentkezési lap kitöltés
3. Visszaigazolás
4. Díjfizetés

 


 

 

 

1. Kérjük hívj, egyeztessünk. +36 209 342 760
Fontos a létszám, az időpont és időtartam, hogy vonattal vagy kocsival jöttök és különösen az, hogy mennyire tapasztalt vízitúrázókból áll-e társaság?
Amit még tudnunk kell: darázscsípés-allergia epilepszia, hogy (mondjuk) 3 ember egy nappal korábban megy el, ha nem is milligramm és milliméter  pontossággal, de a testsúlyok és magasságok, különösen ha az "Elemér" 232 centi magas vagy erősebb testalkatú.  2. Jelentkezési lap kitöltése és visszaküldése
A honlapon megtalálható tudnivalók, a részvételi, ill. általános szerződési feltételek elolvasása után kérjük a 
jelentkezesi-lap kitöltését, majd a a tiszatura_vizitura@yahoo.com e-mail címre kérjük egy e-mail csatolmányaként visszaküldeni a kitöltött jelentkezési lapot.

 

3. A Hernád kenutúra visszaigazolása
Az elfogadott jelentkezéseket visszaigazoljuk

 

4. A visszaigazolást követő 48 órán belül kérjük a vízitúra díjának utalását. 
Kérjük, hogy kizárólag visszaigazolt kenutúra díját utaljátok / utald, utalja/utalják.
Az utaláshoz az adatok:
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007
A megjegyzés rovatba kérjük a vízitúrára jelentkező számlázási címét irányítószámmal, és a kenutúra időpontját (hónap, kezdőnap és utolsó nap) valamint a "Hernád kenutúrát" beírni. 

 

Pl. 4725 Nyírlapos, Kakukk sor 10. 
Május 22-25. 
Bodrogzug vízitúra + Hernád kenutúra