Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


1-napos Dráva vízitúra: Barcs-Szentborbás 19 km

Dráva-kenutúra: vízitúra Barcs és Szentborbás között (19-20 km)

drava-vizitura-te-101-horvatorszagbol.jpgReggeli: önellátó. Barcson könnyű vásárolni és több helyen lehet reggelizni. Reggel érdemes megvenni a napközben elfogyasztani tervezett elemózsiát. 
Mai vízitúránk Szentborbásig a Dráván 19-20 km. Azért írjuk, hogy 20 kilométer, mert menet közben izgi helyekre, szépséges oldalágakba is bekukkantunk. Barcs és Szentborbás között az első naphoz képest minimálisan lassabb a Dráva, de még mindig tisztességes tempóval hoz minket a víz. 

 

9-kor logisztikázunk, minél több autót Szentborbásra telepítünk és a sofőrök a lehető legkevesebb autóval visszajönnek Barcsra a Dráva kenutúra mai starthelyére.
Az immár szokásos reggeli tájékoztató, wc, naptejezés, bemelegítés után 10:00-kor vízre szállunk és szállunk, repülünk, újabb szenzációs Dráva-szakaszon evezgetünk. 
Utunkba ejtjük a Csomoros-szigeti tanösvényt (149-es fkm), megpihenünk Drávatamásinál, és egy izgalmas, rejtélyes mellékágon - ha tudunk - beevezünk Tótújfalu felé, majd ebédszünet.
13:00 körül (de ne vegyél színházjegyet, tehát lehet, hogy a körül nagyon körülbelül) érkezünk Szentborbásra (133 fkm). Mivel reggel már az autók többségét ide telepítettük, Barcs érintésével a többség indul haza, ill. aki még marad, annak javasolunk egy kirándulást Felsőszentmártonba vagy Tótújfaluba.

2023-plitvice.jpgA mi kedvencünk Felsőszentmárton, ahol elvétve még hallani horvát szavakat az utcán, és ahol megnézheted az Ormánság egyik különlegességét, a talpasházat. Aki még ezek után is friss, annak egy késő délutáni (akár bringa (!)) útvonalba bevehető Markóc, egy kis ránézés a mocsárra. Mivel Barcsnál (is) híd van, át is ugorhatsz Horvátországba, vagy ha a Dráva vízitúra egy hosszabb vakáció része, akkor lehet, hogy még ma este a magyar oldalon éjszakázol, és holnap már a Horvát tengerparton vagy Plitvicénél vagy. 
Vacsora: megint csak az arra esetre, ha még maradsz a Dráva túra után ... a vacsora lehet rendelt hami Szentborbáson a vízháznál a Dráva-parton. Házi kolbász és hurka, vegyes savanyú, héjában sült krumpli, idénygyümölcs, a vegetáriánusoknak csőben sült cukkinis tészta reszelt kecskesajttal, idénygyümölcs. Durván jók. 


vizitura-dravan-www.drava-vizitura.eoldal.hu-drava-vizitura-dravaszabolcshoz-kozel-01.jpgHívj, +3620934760, minden kérdésre szívesen válaszolunk, továbbá a túra tervezett időpontja függvényében mondjuk (és term. e-mailben át is küldjük) a túradíj összegét

 
+ 36209343760
 

Jelentkezés a Dráva vízitúrára: 
 

1. Egyeztetés, kérjük hívj/hívjon: +36209342760
Fontos a létszám, mivel kis létszám esetén nem tud indulni a Dráva túra, fontos az időpont és időtartam, hogy vonattal vagy kocsival jöttök, hány autóval, mik a szállás és étkezési igények, a szállást ki foglalja, hány főnek kell sátras és hány embernek, milyen elosztásban szükséges vendégszobás elhelyezés. 
Tapasztalt vízitúrázókból áll-e társaság, lesz-e elég kormányos, szükséges-e kenuzás tanulás, hány kajakra, hány kenura van szükség. 

 

2. Jelentkezés és visszaigazolás

2.1. Kérjük a "szerződési és részvételi feltételek", és "mit kell hozni" részek gondos és alapos elolvasását a honlapon, majd kérünk egy jelentkezési lap kérő e-mailt (drava_vizitura@yahoo.com). 
2.2. A ti e-mailetekre küldött válasz e-mailben küldünk egy jelentkezési lapot, amelyet elolvasás és jóváhagyó tudomásul vétel után, minden rubrikát kitöltve, a számlázási címnél az irányítószámot nem elfelejtve a drava_vizitura@yahoo.com e-mailre kérünk visszaküldeni.
2.3. A jelentkezést visszaigazoljuk.

3. A Dráva-evezés díjfizetése
A visszaigazolás napján vagy a visszaigazolást követő napon kérjük a túradíj utalását. 
Az utaláshoz az adatok:
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007
A megjegyzés rovatba kérjük a vízitúrára jelentkező számlázási címét irányítószámmal, és a kenutúra időpontját (hónap, kezdőnap és utolsó nap) valamint a beírni azt, hogy "Dráva kenutúra" vagy "Dráva vízitúra", ha nem fér ki, csak annyit, hogy "Dráva kenu", ha az sem, akkor annyit préselj be, hogy "Dráva" 

Pl. 2112 Veresegyház, Petőfi u. 4. 2024. július 5. Dráva vízitúra