Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


1-napos Dráva vízitúra: Barcs-Szentborbás 19 km

Dráva-kenutúra: vízitúra Barcs és Szentborbás között (19-20 km)

drava-vizitura-te-101-horvatorszagbol.jpgReggeli: önellátó. Barcson könnyű vásárolni és több helyen lehet reggelizni. Reggel érdemes megvenni a napközben elfogyasztani tervezett elemózsiát. 
Mai vízitúránk Szentborbásig a Dráván 19-20 km. Azért írjuk, hogy 20 kilométer, mert menet közben izgi helyekre, szépséges oldalágakba is bekukkantunk. Barcs és Szentborbás között az első naphoz képest minimálisan lassabb a Dráva, de még mindig tisztességes tempóval hoz minket a víz. 

 

9-kor logisztikázunk, minél több autót Szentborbásra telepítünk és a sofőrök a lehető legkevesebb autóval visszajönnek Barcsra a Dráva kenutúra mai starthelyére.
Az immár szokásos reggeli tájékoztató, wc, naptejezés, bemelegítés után 10:00-kor vízre szállunk és szállunk, repülünk, újabb szenzációs Dráva-szakaszon evezgetünk. 
Utunkba ejtjük a Csomoros-szigeti tanösvényt (149-es fkm), megpihenünk Drávatamásinál, és egy izgalmas, rejtélyes mellékágon - ha tudunk - beevezünk Tótújfalu felé, majd ebédszünet.
13:00 körül (de ne vegyél színházjegyet, tehát lehet, hogy a körül nagyon körülbelül) érkezünk Szentborbásra (133 fkm). Mivel reggel már az autók többségét ide telepítettük, Barcs érintésével a többség indul haza, ill. aki még marad, annak javasolunk egy kirándulást Felsőszentmártonba vagy Tótújfaluba.

2023-plitvice.jpgA mi kedvencünk Felsőszentmárton, ahol elvétve még hallani horvát szavakat az utcán, és ahol megnézheted az Ormánság egyik különlegességét, a talpasházat. Aki még ezek után is friss, annak egy késő délutáni (akár bringa (!)) útvonalba bevehető Markóc, egy kis ránézés a mocsárra. Mivel Barcsnál (is) híd van, át is ugorhatsz Horvátországba, vagy ha a Dráva vízitúra egy hosszabb vakáció része, akkor lehet, hogy még ma este a magyar oldalon éjszakázol, és holnap már a Horvát tengerparton vagy Plitvicénél vagy. 
Vacsora: megint csak az arra esetre, ha még maradsz a Dráva túra után ... a vacsora lehet rendelt hami Szentborbáson a vízháznál a Dráva-parton. Házi kolbász és hurka, vegyes savanyú, héjában sült krumpli, idénygyümölcs, a vegetáriánusoknak csőben sült cukkinis tészta reszelt kecskesajttal, idénygyümölcs. Durván jók. 


vizitura-dravan-www.drava-vizitura.eoldal.hu-drava-vizitura-dravaszabolcshoz-kozel-01.jpgHívj, +3620934760, minden kérdésre szívesen válaszolunk, továbbá a túra tervezett időpontja függvényében mondjuk (és term. e-mailben át is küldjük) a túradíj összegét

 
+ 36209343760
 

Jelentkezés a Dráva vízitúrára: 
 

Kérünk szépen egy hívást! +36209342760
Egyeztessünk 
(időpont, létszám, időtartam, közlekedés, szállás- és étkezés, vízitúrás gyakorlat, a résztvevők....). Kérjük 
az általános szerződési és részvételi feltételek, és a "mit kell hozni" részek gondos és alapos elolvasását, majd ezek elfogadása esetén a jelentkezési lap átküldését a raba_vizitura@yahoo.com e-mail címre.
Visszaigazolást küldünk és a visszaigazolást követően (tehát kizárólag az írásos vísszaigazolás után) kérjük a túradíj utalását.  

(MediaComm Kft., 12001008-00106900-00100007). A banki utalás során a banki közlemény
rovatba kérjük a vízitúrára jelentkező számlázási címét irányítószámmal, a kenutúra időpontját (hónap, kezdőnap és utolsó nap) és helyét beírni. Ez fontos! Nagyon nem jó, ha - mondjuk - a Mura helyett a Rábán, vagy a Rába helyett a Dráván stb. várunk. Egy fiktív címmel egy példa erejéig mutatjuk is a közlemény rovat helyes kitöltését:

Pl. 2112 Veresegyház, Petőfi u. 4. 2024. július 5. Dráva vízitúra