Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


3-napos Rába vízitúra (bármikor)

imgp2385.jpgRába-vízitúra, 3 napban, igény szerint, bármikor! Egy vízitúra a Rábán elképesztő kaland, gyere bátran, ne hagyd ki! Életre szóló élmény. 
 

 


A vízitúra előtt megtanítunk kenuzni! Még nem vagy "profi"? Semmi gond! A kenutúra előtt sodrás nélküli vagy gyenge sodrásos vízitúra terepen megtanítjuk nektek a kenuzás csínját-bínját, hiszen nem lehet "csak úgy" a Rábán vízre szállni!
Jól tanítunk, civilben is tanítunk, oktatunk. Türelmesek vagyunk, betartjuk a fokozatosságot. M
egtanítunk jól kormányozni, nálunk a borulás fehér holló. Hozzáértéssel, türelemmel, odafigyeléssel tanítunk. Arra törekszünk, hogy a Rábán is nálunk kapd a legbiztonságosabb vízitúrát. Kérjük, hogy mindenképpen hívj időben, egyeztessünk, hogy a megfelelő felkészüléssel mind a vezérevezősők, mind a kormányosok készek legyenek a Rábára! 

 


 
Hajó: kenu, korlátozott számban kajak
kenutura-vizitura-4.jpgWc: a pihenőket nem tüntetjük fel, de diszkréten, hölgyek jobbra, urak balra elven "számtalanszor" pisilünk

 

 

 

 

 

 

 

Szállás: A vízitúrázóknak a szállás igény szerint - mindkét állomáshelyen - sátor vagy vendégházi szoba! A sátrazás helyszíntől függően 1200-1500 Ft körüli összeg, a szobaárak 3000-4000 Ft/fő/éjszaka körül. 
Szállásfoglalás: ahogy nektek kényelmes, foglalhatjátok a szállást magatok is raba-magaslesrol-uj.jpg(google, szallas.hu stb.), ill. ránk is bízhatjátok.
Logisztika: A "vonatosoknak" is jó, de az autósoknak egyszerűen "tökéletes" logisztika.
  Az utolsó napon csak be kell szállni és lehet indulni haza.
Étkezés: önellátó vagy rendelhető vacsora.

 

 

 


 

1. napi vízitúra a Rábán: Kenuzástanulás (6 km) és Alsószölnök - Szentgotthárd (9 km)
kenutura-vizitura-5.jpgTalálkozás 12:30-kor
Szentgotthárdon az Alpokalja Panzió és Kempingben.

A panzió és kemping Szentgotthárdon belül a vasútállomáshoz közel, a Rába-Lapincs torkolatnál található. Szentgotthárd egyébként is biztonságos hely, ráadásul a recepciós házikóból a parkolóra látni, sőt, még a sorompóval zárt területre is be lehet parkolni, azaz a kocsit nyugodt szívvel itt hagyhatod. 
11.54-kor jön be Szentgotthárdra egy olyan vonat, amelyre Szombathelyen a Bp-Keletiből jövő IC-ről lehet átszállni. Azaz ha vonattal jössz, kb. 12:10-re megérkezel Szentgotthárdon belül a találkozási helyre. Minden romlandó mehet a hűtőszekrényekbe. Aki nem akar költözni, kidobhatja a sátrat, vagy beteheti egy zárt helyre a poggyászát, ill. be lehet költözni a szobákba. A találkozásra már úgy gyere, hogy átöltöztél a vízhez, megvolt a naptejezés, wc, nálad van a víz/étel/tartalékruha. 
12:30 Üdvözlés, tájékoztató, ebéd, majd átugrunk a vízre szállás helyére, itt naptejezés, felszerelés, wc, víz és szendvics bepakolása után amíg a profik bemelegítenek, a most először vízitúrázókat megtanítjuk kenuzni. Fontos. Legyen minden összekészítve. Fürdőruha, tartalék póló és short, víz és szendvics, sapka, napszemüveg, naptej kell. Biciklis kesztyű jól jöhet. Kötelező a lábat stabilan tartó lábbeli, amit nem sajnálsz. Olyan kell, amivel nem csúszol meredek, vizes parton sem. A flip-flop szandálka "tilos".
14:00 Indulás! Izgalmas vízen evezünk, a táj csoda. Az egész vízitúra fantasztikus, de az első nap egyenesen elképesztő. Szebbnél szebb nyugis "ágak" vagy kalandos zúgók között választhatunk (a nyugis ágakon jövünk le, a kalandkereső vendégek saját hajóval se válasszák a Kis-Niagarákat). 
15:30 Pihenő
17:30 Szentgotthárdra, a szállásunkhoz érünk. A sátrasoknak sátorverés, a vendégszobát kérőknél beköltözés, a sofőrökkel visszaugrunk az Alsószölnökön hagyott autókért
19:00 Vacsora (lehet önellátó vagy rendelt)

 

 

 

2. napi Rába-vízitúra: Szentgotthárd-Rábagyarmat (20 km)
securedownload-2.jpg
Pompás, sőt, annál is jobb nap vár ránk.
Errefelé a Rába szabadon alakítja medrét, kanyarjait rombolja, zátonyokat épít, szigeteket mos el vagy hoz létre.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Önellátó vagy rendelhető reggeli, előtte a sofőrökkel "logisztikázunk", az autókat ugyanis a sofőrök leviszik a célba és visszajövünk a sofőrökkel Szentgotthárdra.

10:30 Naptejezés, wc, stb. előkészületek után indulás.
Szentgotthárd után azt fogjátok kérdezni, hogy "csak ennyi?". Valóban az első szakasz nem túl nagy kihívás, olyan "babapiskóta a víz", hogy a Felső-Tiszán, Bodrogon...szóval nem éppen "kemény" kenutura-vizitura-2.jpgvizeken szocializálódott barátaink is egyre nagyobb önbizalommal mártogatják a lapátot. Aztán jön egy "sikán", amely zseniális, mert éppen jó arra, hogy a túlzott önbizalmat csitítsa, ugyanakkor nem túl nehéz. Mindenki egy kis tanáccsal, segítséggel abszolválja. Aztán újra könnyű, szelíd vízen csatangolunk, sőt, még eveznünk is kell, mivel kezd érződni a a magyarlaki gát visszaduzzasztó hatása. Ez is csodálatos adomány, hiszen van idő tökéletesíteni a kormányzást.
12:00 Szentgotthárd után 9 km-rel Magyarlaknál áthúzás, a jobb parton szállunk ki és megkerüljük a magyarlaki zsilipet. Rövid szünet és pihenő.
13:00 Érkezés Csörötnekre, ebéd és pihenő a hídnál. Az ebéd igény szerint. Lehet önellátó, de meleg ebéd is rendelhető. Ha reggel jelzitek az igényt, a motoros futár 10 perc alatt itt van Szentgotthárdról és várni sem kell, mert Magyarlaknál leadjuk a jelzést a futárnak, hogy lehet indulnia, azaz vele szinte egyidőben érkezünk Csörötnekre.
13:30 Ismét a vízen
14:00 Megálló kedvenc zátonyainknál, úszkálás
15:30 Érkezés Rábagyarmatra, a szobák elfoglalása, ill. a sátrasoknak sátorverés. Mivel már itt vannak a kocsik, délután Rábagyarmatról fakultatív autós kirándulás Szalafőre, csak azoknak, akiknek van kedvük és nem sértődünk meg ha senkinek nincs :)). 
Szóval az opcionális kirándulás részletei:
Szalafőn letesszük a kocsikat és bérelt kerékpárokkal helyes kis erdei utakon átkerekezünk Szlovéniába, aztán raba-vizitura-www.raba-vizitura.eoldal.hu-pityerszer-skanzen-2014.jpgvisszakanyarodunk, őserdőt csodálunk, Szalafőn megnézzük a Pityerszert és a tűzi játék után jön még egy durranás.
Vacsora Szalafőn, Magyarország - szerintünk - egyik leghangulatosabb vendéglőjében, ahol a helyi fiatalok - kapaszkodj meg - sakkoznak. A vacsora után a  menetrend attól függ, hogy milyen szállást kértetek és hányan, ugyanis a szállás - természetesen - lehet sátor és lehet vendégházi szoba, de Rábagyarmaton a vendégházi szobák száma erősen véges. 
A csillagtúrázók visszamennek Szentgotthárdra aludni.
 
 
 
 
 

3. napi Rába-kenutúra: Rábagyarmat - Csákánydoroszló
raba-vizitura-www.raba-vizitura.eoldal.hu-kormend-elott.jpgReggeli önellátó vagy rendelhető. A reggeli után a vonattal, busszal jött vendégeknek semmi dolguk, az autósokkal pedig logisztikázunk. 
Az autósok átviszik a kocsikat Csákánydoroszlóra és mi visszahozzuk a sofőröket Rábagyarmatra vagy ugyanez mehet telekocsi rendszerben, amelyhez mi nem is kellünk.
9:30 Következik az újabb elmondhatatlan vízitúra, ezúttal Magyarország egyik legszebb vízitúrás szakaszával. Látni kell, csak átélni lehet. Elképesztő. A Rába egy másik szavakkal nem igazán leírható szakaszán evezgetünk
13:30 Opcionális ebéd, majd hazautazás.

 
 

Hívjatok, minden kérdésre szívesen válaszolunk!
+ 36 209 342 760, raba_vizitura@yahoo.com