Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


1-napos Dráva vízitúra, Őrtilos-Vízvár 45 km

Dráva-kenutúra: vízitúra Őrtilos és Vízvár között (45 km)
vizvar-drava-tura-2.jpgAz egyeztetett időben Őrtiloson (az egyetlen) parton találkozunk a vasútállomásnál. Szendvics-ebédhez az utolsó bevásárlási lehetőség Őrtilos Szentmihályhegyen a közelben. (Szentmihályhegy Őrtiloshoz tartozik, de nem épültek össze). A napi tudnivalók, naptejezés, bemelegítés, wc... Vízitúránk a Mura és a Dráva találkozásánál kezdődik. 

 

drava-vizitura-22.jpgCsodás tájon, zátonyok között csalinkázunk. Az idő 90%-ában horvátországi kenutúra felér egy Tejút-galaxison kívüli vízitúrával. A tekintélyes sodrás segít a nagyobb napi adag teljesítésében, mindenesetre 45 kilométer a sodrással együtt sem semmi, erre a szakaszra akkor jelentkezz, ha a társaság minden tagja legalább "átlagos" kondíval rendelkezik. 
Zákány; a botovoi-híd (Zákány) pilonjai között pontosan a túravezető által mutatott helyen kell átjönni. 


www.drava-vizitura.eoldal.hu-zakany-utan.jpgEbéd. 
A botovói hídhoz hasonlóan óvatosak leszünk a Répási-hídnál, a túratáv 30-ik kilométerénél. Vízvár előtt letérünk a főágról és felfedezünk egy hihetetlenül izgalmas fattyúágat, majd
érkezünk Vízvárra (191-es fkm). Az Őrtiloson hagyott kocsikhoz vagy teleautó-rendszerben száguldunk vissza, vagy 17:58-kor szépen Vízváron vonatra pattanunk Gyékényesig, ott átszállunk buszra és 18:56-kor szállunk le a buszról Őrtiloson, ahol egy reggel elkövetett (szerintünk zseniális) logisztikai furfangnak köszönhetően már csak kicsit sétaficánkolunk a kocsikig. 

 


vizitura-dravan-www.drava-vizitura.eoldal.hu-drava-vizitura-dravaszabolcshoz-kozel-01.jpgHívj, +3620934760, minden kérdésre szívesen válaszolunk, továbbá a túra tervezett időpontja függvényében mondjuk (és term. e-mailben át is küldjük) a túradíj összegét

 
+ 36209343760
 

Jelentkezés a Dráva vízitúrára: 
 


Kérünk szépen egy hívást! +36209342760
Egyeztessünk 
(időpont, létszám, időtartam, közlekedés, szállás- és étkezés, vízitúrás gyakorlat, a résztvevők....). Kérjük 
az általános szerződési és részvételi feltételek, és a "mit kell hozni" részek gondos és alapos elolvasását, majd ezek elfogadása esetén a jelentkezési lap átküldését a raba_vizitura@yahoo.com e-mail címre.
Visszaigazolást küldünk és a visszaigazolást követően (tehát kizárólag az írásos vísszaigazolás után) kérjük a túradíj utalását.  

(MediaComm Kft., 12001008-00106900-00100007). A banki utalás során a banki közlemény
rovatba kérjük a vízitúrára jelentkező számlázási címét irányítószámmal, a kenutúra időpontját (hónap, kezdőnap és utolsó nap) és helyét beírni. Ez fontos! Nagyon nem jó, ha - mondjuk - a Mura helyett a Rábán, vagy a Rába helyett a Dráván stb. várunk. Egy fiktív címmel egy példa erejéig mutatjuk is a közlemény rovat helyes kitöltését:

Pl. 2112 Veresegyház, Petőfi u. 4. 2024. június 14. Dráva vízitúra