Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


1-napos Dráva vízitúra, Őrtilos-Vízvár 45 km

Dráva-kenutúra: vízitúra Őrtilos és Vízvár között (45 km)
vizvar-drava-tura-2.jpgAz egyeztetett időben Őrtiloson (az egyetlen) parton találkozunk a vasútállomásnál. Szendvics-ebédhez az utolsó bevásárlási lehetőség Őrtilos Szentmihályhegyen a közelben. (Szentmihályhegy Őrtiloshoz tartozik, de nem épültek össze). A napi tudnivalók, naptejezés, bemelegítés, wc... Vízitúránk a Mura és a Dráva találkozásánál kezdődik. 

 

drava-vizitura-22.jpgCsodás tájon, zátonyok között csalinkázunk. Az idő 90%-ában horvátországi kenutúra felér egy Tejút-galaxison kívüli vízitúrával. A tekintélyes sodrás segít a nagyobb napi adag teljesítésében, mindenesetre 45 kilométer a sodrással együtt sem semmi, erre a szakaszra akkor jelentkezz, ha a társaság minden tagja legalább "átlagos" kondíval rendelkezik. 
Zákány; a botovoi-híd (Zákány) pilonjai között pontosan a túravezető által mutatott helyen kell átjönni. 


www.drava-vizitura.eoldal.hu-zakany-utan.jpgEbéd. 
A botovói hídhoz hasonlóan óvatosak leszünk a Répási-hídnál, a túratáv 30-ik kilométerénél. Vízvár előtt letérünk a főágról és felfedezünk egy hihetetlenül izgalmas fattyúágat, majd
érkezünk Vízvárra (191-es fkm). Az Őrtiloson hagyott kocsikhoz vagy teleautó-rendszerben száguldunk vissza, vagy 17:58-kor szépen Vízváron vonatra pattanunk Gyékényesig, ott átszállunk buszra és 18:56-kor szállunk le a buszról Őrtiloson, ahol egy reggel elkövetett (szerintünk zseniális) logisztikai furfangnak köszönhetően már csak kicsit sétaficánkolunk a kocsikig. 

 


vizitura-dravan-www.drava-vizitura.eoldal.hu-drava-vizitura-dravaszabolcshoz-kozel-01.jpgHívj, +3620934760, minden kérdésre szívesen válaszolunk, továbbá a túra tervezett időpontja függvényében mondjuk (és term. e-mailben át is küldjük) a túradíj összegét

 
+ 36209343760
 

Jelentkezés a Dráva vízitúrára: 
 

1. Egyeztetés, kérjük hívj/hívjon: +36209342760
Fontos a létszám, mivel kis létszám esetén nem tud indulni a Dráva túra, fontos az időpont és időtartam, hogy vonattal vagy kocsival jöttök, hány autóval, mik a szállás és étkezési igények, a szállást ki foglalja, hány főnek kell sátras és hány embernek, milyen elosztásban szükséges vendégszobás elhelyezés. 
Tapasztalt vízitúrázókból áll-e társaság, lesz-e elég kormányos, szükséges-e kenuzás tanulás, hány kajakra, hány kenura van szükség. 

 

2. Jelentkezés és visszaigazolás

2.1. Kérjük a "szerződési és részvételi feltételek", és "mit kell hozni" részek gondos és alapos elolvasását a honlapon, majd kérünk egy jelentkezési lap kérő e-mailt (drava_vizitura@yahoo.com). 
2.2. A ti e-mailetekre küldött válasz e-mailben küldünk egy jelentkezési lapot, amelyet elolvasás és jóváhagyó tudomásul vétel után, minden rubrikát kitöltve, a számlázási címnél az irányítószámot nem elfelejtve a drava_vizitura@yahoo.com e-mailre kérünk visszaküldeni.
2.3. A jelentkezést visszaigazoljuk.

3. A Dráva-evezés díjfizetése
A visszaigazolás napján vagy a visszaigazolást követő napon kérjük a túradíj utalását. 
Az utaláshoz az adatok:
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007
A megjegyzés rovatba kérjük a vízitúrára jelentkező számlázási címét irányítószámmal, és a kenutúra időpontját (hónap, kezdőnap és utolsó nap) valamint a beírni azt, hogy "Dráva kenutúra" vagy "Dráva vízitúra", ha nem fér ki, csak annyit, hogy "Dráva kenu", ha az sem, akkor annyit préselj be, hogy "Dráva" 

Pl. 2112 Veresegyház, Petőfi u. 4. 2024. június 14. Dráva vízitúra