Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


1-napos Mura vízitúra, Molnári-Őrtilos Mura túra 15 km

drava-vizitura-www.drava-vizitura.eoldal.hu-vizvar-elott-par-kilometerrel.jpgMura kenutúra, Mura vízitúra: 
1-napos Mura-túrából többet kínálunk, több szakaszon kérhetsz Mura evezést, ebben a menüpontban a Molnári - Őrtilos (15 km) vízitúrára csábítunk. Ellenállhatsz, de ...

 


Nulladik napi érkezés? 
mura-vizitura-32-mi-101.jpgÉrdemes a nulladik napon jönni ha "távolról" jöttök. Ugyanakkor "kötelező" a nulladik napon jönni, ha nem rutinos vízitúrázókból áll a csapat, mivel nektek az "élesbeni" Mura-vízitúra előtt meg kell tanulnotok kenuzni, pontosabban kenukat vagy raftokat, (azokat a bizonyos felfújható "csónakokat") irányítani, mivel a vízállástól függően lehet, hogy a raft biztonságosabb (vagy pl. nagyon alacsony vízállásnál) jobb, mint a kenuk. A nulladik napi éjszakára pedig kell szállást foglalni, amiben tippekkel szívesen segítünk, de természetesen a legjobb szállás mindig az, amit a túrázó maga foglal. 

 

mura-vizitura-mura-molnari-12-.jpgTalálkozás, logisztika

Ha gyakorlott, a kenukat jól kormányzó a társaság, és busszal jöttök, akkor találkozás Molnáriban a "kikötőben", (nincs túl sok...) 10:30-kor.

Ha viszont kocsikkal jöttök, akkor már korábban, 9:30-kor, a napi célban, jelesül Őrtiloson találkozunk és a Mura-evezés előtt egy kicsit teleautós rendszerben "logisztikázunk". Ugyanis (ha tudunk és általában - na jó, mindig - tudunk, hiszen ezt is már előre egyeztetjük) hagyunk a célban kocsikat, hogy amikor délután a kenukkal a Murán Őrtilosba érünk, akkor már legyenek ott automobilok. Őrtilosban pedig a délelőtti órákban a lehető legkevesebb kocsival ugrunk fel a vízre szállás helyére (esetünkben Molnáriba). Molnáriban megtörténik a felszerelés átadása-átvétele, bepakolása, még egy ellenőrző leltár, még egy üveg ásványvíz, még egy kis naptej, még egy-két túravezetői intelem és instrukció, majd (galád módon) ellenőrízzük, hogy tényleg biztonságban van-e a csapat. Megnézzük, hogy hogyan irányítjátok a kenukat. A vízitúra veszélyes üzem. Csak a tökéletesen irányított kenuk indulhatnak útra. Bízunk abban, hogy egyik hajó legénységének sem kell a parton maradnia, mivel akinek nem lenne biztonságos a túra, az nem jöhet. Emberélet a tét. De ha Hála Égnek tényleg betanulás nélkül is szuper ügyes a csipet csapat, ha magabiztosan uraljátok a kenukat, akkor indulhat a banzai... 

mura-vizitura-mi-101.jpgFontos. Ha valaki nem a nulladik napon jön, és úgy szeretne Őrtilosan vagy Molnáriban lenni, hogy budapesti vagy Budapest-környéki, akkor legkésőbb 7 óra előtt pár perccel már az M7-esen kell lenned, mivel a Balaton felé a forgalom lehet, hogy erős a Mura kenutúra napján (is).

 

 

Szállás a Mura-vízitúrán
Ha a nulladik napon jössz, akkor a Mura mentén bárhol nem csak itthon hanem - értelemszerűen - a horvát oldalon is tudsz a booking.com-mal foglalni. (A horvát szállások ár-érték arányban jobbak.) 
 

img_20180913_102058.jpgKezdőknek és a kenut nem tökéletesen irányító legénységeknek a Mura-vízitúra előtti betanítás 
Mivel a Mura "nem egy lassú" folyó, így veszélyes is, (és akkor finomak voltunk), a vízre szállás KIZÁRÓLAG úgy biztonságos, ha valaki úgy indul neki a túrának, hogy tudja a kenut jól irányítani, a vezérevezős is tudja a dolgát és a kormányos is tud jól kormányozni. A betanuláshoz két lehetőséget is fel tudunk ajánlani. Az egyik, hogy a Mura vízitúra előtt más helyszíneink valamelyikén is szívesen megtanítunk kenuzni. Szakmailag felkészülten, türelemmel tanítjuk meg, hogy hogyan kell a kenut irányítani. 

mura-vizitura-6555-.jpgA Bodrogköztől a Tisza-tavon át a Gemencig sok helyen meg tudunk tanítani. A második lehetőség, hogy a nulladik napot tanulásra és (sok) gyakorlásra szánod/szánjátok. Tehát ha nem tudunk más helyszínen megtanítani, akkor mindenképpen a nulladik napon kell jönni, mivel a nulladik nap délutánját szánjuk a betanításra és a (sokszori) gyakorlásra. Jól tanítunk. Másik sapkáinkban tanárok, trénerek, felnőttképzési szakértők vagyunk.


66-mura-drava-vizitura.jpgA Mura evezés pedig - ezen Mura kenutúra esetében - 15 km-es rövid evezés Molnáritól Őrtilosig. IDŐBEN rövid túra, cakkumpakk kb. 2 óra, mivel ezen a szakaszon igencsak segít a Mura sodrása. Néha még sokat is.... Nagyon is visz a víz! 
Nehéz szavakkal leírni. A part tele lesz fejekkel. A korábbi túrák résztvevői eldobták az agyukat, de, hogy ne kelljen kivenni..... Szóval... Ha van olyan, hogy ÉLETRE szóló élmény, akkor EZ AAAAAAAAAAAAZ. A Mura túra végén a teleautó rendszer segítségével se perc alatt repülsz vissza a kocsidhoz. 
 

 

Túradíjak

Hívj, minden kérdésre szívesen válaszolunk, továbbá a Mura túra tervezett időpontja függvényében mondjuk (és term. e-mailben át is küldjük) a túradíj összegét:  
+ 36209343760
 

Jelentkezés a Mura vízitúrára

mura-vizitura-45-.jpgKérünk szépen egy hívást! +36209342760
Egyeztessünk 
(időpont, létszám, időtartam, közlekedés, szállás- és étkezés, vízitúrás gyakorlat, a résztvevők....). Kérjük 
az általános szerződési és részvételi feltételek, és a "mit kell hozni" részek gondos és alapos elolvasását, majd ezek elfogadása esetén a jelentkezési lap átküldését a raba_vizitura@yahoo.com e-mail címre.
Visszaigazolást küldünk és a visszaigazolást követően (tehát kizárólag az írásos vísszaigazolás után) kérjük a túradíj utalását.  

(MediaComm Kft., 12001008-00106900-00100007). A banki utalás során a banki közlemény
rovatba kérjük a vízitúrára jelentkező számlázási címét irányítószámmal, a kenutúra időpontját (hónap, kezdőnap és utolsó nap) és helyét beírni. Ez fontos! Nagyon nem jó, ha - mondjuk - a Mura helyett a Rábán, vagy a Rába helyett a Dráván stb. várunk. Egy fiktív címmel egy példa erejéig mutatjuk is a közlemény rovat helyes kitöltését:


Pl. 3541 Lengyeltóti, Kenderes tér 4. 2024. június 16. Mura vízitúra