Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2-napos Rába vízitúrák a hétvégéken

kenutura-vizitura-2.jpg2-napos Rába vízitúrák, ahol kulturált útitársaid lesznek, ahol normális emberek vesznek körül, ahol a túravezető figyel rád. 

Rába túráinkon 99.99%-os eséllyel kulturált emberekkel vízitúrázol. A mi Rába-túrákon a sárga rigó énekét és nem alkoholisták dajdaját hallgatod. A mi túráinkat vízitúra-vezető vezeti, aki ahol kell ott minden másodpercben segít. A szervezés nálunk nem kutyakomédia, hanem a vendég idejét szentként kezelő tényleg jó szervezés. 


A még nem profi kenuzóknak kenuzás-oktatás
Senki nem kenuban született, a még nem profi legénységeknek a kenutúra előtt sodrás nélküli vagy gyenge sodrásos vízitúra-terepen megtanítjuk a kenuzás csínját-bínját, hiszen nem lehet "csak úgy" a Rábán vízre szállni! Jól tanítunk, civilben is ezt csináljuk. Türelmesek vagyunk, betartjuk a fokozatosságot. Megtanítunk jól kormányozni, nálunk a borulás fehér holló. Hozzáértéssel, türelemmel, odafigyeléssel tanítunk. Arra törekszünk, hogy a Rábán is a lehető legbiztonságosabb vízitúrát kapd. Egyeztessünk!  


A Rába feledhetetlen. Itt, a "magyarországi felső" szakaszán a Rába szabadon alakítja medrét, a huncut folyó azt csinál amit akar, akár hétről hétre változik a képe. Arrébb rakja a hordalékot, elbont egy olyan fövenyt, amiről lelkesen beszélünk a vendégeknek és torlaszt tesz oda, ahova - ha nem a Rábán lennénk - gyanútlanul eveznénk be.

Szállás 
Igény szerint sátrazás vagy (célszerűen Szentgotthárdon foglalt) vendégszoba, apartman vagy hotelszoba 

 
raba-vizitura-www.raba-vizitura.eoldal.hu-kormend-elott.jpgÉtkezés: a napközbeni étkezés önellátó, (vizet, szendvicset hozz!). 
Pontos érkezés és közlekedés:
Elengedhetetlen a pontos érkezés, köszönjük. A 8-as utat állandóan toldozzák-foldozzák, javítják, építik, ne higgy az útvonaltervező programoknak, adj hozzá egy órát a szoftver által becsült utazási időhöz. 

 

 

Mikor és hol találkozunk? 
11-kor találkozunk Szentgotthárdon az Alpokalja Panzió és Kempingben.

A panzió és kemping Szentgotthárdon belül a vasútállomáshoz közel, a Rába-Lapincs torkolatnál található. Szentgotthárd egyébként is biztonságos hely, ráadásul a recepciós házikóból a parkolóra látni, sőt, még a sorompóval zárt területre is be lehet parkolni, azaz a kocsit nyugodt szívvel itt hagyhatod. 

Mit kell hozni a Rábatúrára? Lásd a külön menüpontot!

 

1. napi Rába-túra: Szentgotthárd-Rábagyarmat (20 km)
raba-vizitura-www.raba-vizitura.eoldal.hu-sekely-raba.jpgÜdvözlés, bemutatkozás, tájékoztató, a felszerelés kiosztása után a biztonság kedvéért megnézzük, hogy tényleg mindenki tud-e a Rábán szükséges szinten kenuzni, aztán indulunk!

Fontos. A tájékoztató  előtt menjetek el wc-re, már legyetek túl a naptejezésen, legyen minden összekészítve. Fürdőruha, tartalék póló és short, víz és szendvics, sapka, napszemüveg, naptej kell. Biciklis kesztyű jól jöhet. Kötelező a lábat stabilan tartó lábbeli, amit nem sajnálsz. Olyan kell, amivel nem csúszol meredek, vizes parton sem. A flip-flop papucs tilos. 


kenutura-vizitura-2.jpgA szentgotthárdi beszállás után azt fogjátok kérdezni, hogy "csak ennyi a Rába?". Valóban az első szakasz nem túl nagy kihívás, mindenki egyre nagyobb önbizalommal mártogatja a lapátot. Aztán jön egy "sikán", amely zseniális, mert éppen jó arra, hogy a túlzott önbizalmat csitítsa, ugyanakkor nem túl nehéz. Mindenki egy kis tanáccsal, segítséggel abszolválja. Aztán újra könnyű, szelíd vízen csatangolunk, sőt, még eveznünk is kell, mivel kezd érződni a a magyarlaki gát visszaduzzasztó hatása. Ez is csodálatos adomány, hiszen van idő tökéletesíteni a kormányzást. Szentgotthárd után 9 km-rel Magyarlaknál áthúzás, a jobb parton szállunk ki és megkerüljük a magyarlaki zsilipet. Rövid szünet és pihenő.
Érkezés Csörötnekre, ebéd és pihenő a hídnál. Az ebéd igény szerint. Lehet önellátó, de meleg ebéd is rendelhető. Ha reggel jelzitek az igényt, a motoros futár 10 perc alatt itt van Szentgotthárdról, és várni sem kell, mert már (időben előre) Magyarlaknál leadjuk a jelzést a futárnak, hogy lehet indulnia, azaz vele szinte egyidőben érkezünk Csörötnekre.
Ebéd után ismét a vízen, hihetetlen tájon megyünk, errefelé a Rába szabadon alakítja medrét, kanyarjait rombolja, zátonyokat épít, szigeteket mos el vagy hoz létre. Itt muszáj a hajót jól kormányozni, fájdalmas az orbitális bölcsességet leírni: a Rába nem a Tisza, nem a Bodrog. Az izgalmak után újra megállunk egy szimpatikus zátonyon, pihenés és úszkálás (az elsodródásra kérjük vigyázzatok). 15:30 körül érkezünk Rábagyarmatra.
Innentől a "menetrend" egyéni. Attól függ, hogy milyen szállást kértetek és hányan, ugyanis a szállás - természetesen - lehet sátor és lehet vendégházi szoba, de Rábagyarmaton a vendégházi szobák száma erősen véges. Aki Rábagyarmaton éjszakázik, azoknak a szobák elfoglalása, ill. a sátrasoknak sátorverés. A legtöbben visszajönnek velünk Szentgotthárdra aludni. 

 
2. napi túra a Rábán: Rábagyarmat - Csákánydoroszló (15 km)
securedownload-2.jpgLogisztikával kezdünk, ez azt jelenti, hogy azokkal, akik az első délután visszajöttek Szentgotthárdra aludni, telekocsi rendszerben ugrunk át Rábagyarmatra.
Rábagyarmaton mindenki kiszáll, majd a sofőrök tovább viszik a kocsikat Csákánydoroszlóra.
A sofőrök Csákánydoroszlóról a lehető legkevesebb visszajönnek Rábagyarmatra.  
Ha van közöttünk szállás értelemben is vándortáboros, nekik nincs logisztikai teendőjük, a vándortáborosok az induláshoz szimplán lesétálnak a pár méterre lévő Rába-partra. 
A napi ismertető, wc, felszerelés, naptejezés stb. után vízre szállás. Kedvenc zátonyainknál - ha jó a víz - úszkálás, de minimum pihi, nézelődés, falatozás. 
Érkezés előtt jön tekergős rész, egy elképesztő "sikán", egy tényleg különleges folyó szakasz, a világ egyik legszebb tája.
Érkezés után még kérjük a hajók kiszivacsolását és, hogy segítsetek a kenukat a trélerre visszaemelni.
Hazautazás.

 

A Rába vízitúrák túradíjai 


Hívj, minden kérdésre szívesen válaszolunk! +36209342760, raba_vizitura@yahoo.com

 

Jelentkezés a Rába-vízitúrára

Kérünk szépen egy hívást! +36209342760
Egyeztessünk 
(időpont, létszám, időtartam, közlekedés, szállás- és étkezés, vízitúrás gyakorlat, a résztvevők....). Kérjük 
az általános szerződési és részvételi feltételek, és a "mit kell hozni" részek gondos és alapos elolvasását, majd ezek elfogadása esetén a jelentkezési lap átküldését a raba_vizitura@yahoo.com e-mail címre.
Visszaigazolást küldünk és a visszaigazolást követően (tehát kizárólag az írásos vísszaigazolás után) kérjük a túradíj utalását.  

(MediaComm Kft., 12001008-00106900-00100007). A banki utalás során a banki közlemény
rovatba kérjük a vízitúrára jelentkező számlázási címét irányítószámmal, a kenutúra időpontját (hónap, kezdőnap és utolsó nap) és helyét beírni. Ez fontos! Nagyon nem jó, ha - mondjuk - a Mura helyett a Rábán, vagy a Rába helyett a Dráván stb. várunk. Egy fiktív címmel egy példa erejéig mutatjuk is a közlemény rovat helyes kitöltését:

Pl. 
1118 Bp., Törökugrató u. 93. 

2024. augusztus 10-11. Rába vízitúra

 

 
 
  •