Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


3-napos Rába vízitúrák péntektől vasárnapig

kenutura-vizitura-3.jpg3-napos Rába vízitúra, közepes távokkalEzen menüpontban a közepes napi távokat tartalmazó turnust olvasod. Nem jó a pénteki indulás? Kérd ajánlatunkat "spéci" túrára! Ugyanez a kenutúra rendelésre bármikor! Egy Rába-túra, amely autósoknak is, és a vonattal jövőknek is ideális.

 

Mindenkinek volt első vízitúrája. És szuper, hogy neked most kenutura-vizitura-4.jpgvan az első.
Senki nem kenuban született. Mindazokat, akik még nem "profik", a Rába túra előtt "békés vizeken" megtanítjuk kenuzni, kenut kormányozni, hívjál, egyeztessünk! 
Tanárok, trénerek (is) vagyunk, megtanítunk jól evezni. Biztonsági kompromisszumot nem kötünk, a te érdekedben addig "nyüstölünk", amíg jól nem csinálod. A kormányzás olyan, mint a biciklizés, a legtöbb embernek sikerül megtanulnia. 

 

Biztonság

kenutura-vizitura-2.jpgA legfontosabb a biztonság. A Rába huncut folyó, veszélyes. Érdemes vigyázni, óvatosnak lenni. Ez NEM a Velencei-tó. Nem garantáljuk a locsi-pocsi mentes Rába-vízitúrát, de ettől még tény a tény, velünk jóformán senki sem borul! A vízitúra-vezetőink jobban vigyáznak, mint egy kotlós. Minden a biztonság körül forog. Nem vállalunk semmilyen kockázatot. Áradás, árhullám idején és utána, amíg nem tiszta a meder nem indulunk, villámlás idején nem szállunk vízre, ha utolér egy vihar, kimenekülünk a partra, (nem fa alá) és a fémeket is eldobáljuk. 
A szállás igény szerint sátor vagy vendégházi szoba.
Sátrazás jellemzően 2000 Ft/fő/éj, a szobák 5000 és 15000 Ft/fő között vannak a konkrét szállástól függően. 
Étkezés: önellátó vagy rendelhető. raba-magaslesrol-uj.jpg"Zseniálisan egyszerű" logisztika (nem mi mondtuk)
Reggelenként a sofőrök a kocsikkal az aznapi célállomásra gurulnak, biztonságban hagyják az autót, a teleautó rendszer pedig visszahozzuk a sofőröket az indulási pontra. 
Ezt az egyes napok programjánál mindezt csak a "logisztika" szóval fogjuk jelölni. A lényeg, hogy érkezéskor vagy hamarosan azt követően a kocsid mellett lehetsz. Ez külön jó, autolsó napon, a vízitúra végén, hiszen kiszálltok a kenuból és már csak be kell szállni a parton lévő autótokba lehet indulni haza.

Wc: a pihenőket nem tüntetjük fel, de diszkréten, hölgyek jobbra, urak balra elven "számtalanszor" pisilünk
Étkezés: önellátó vagy rendelhető vacsora. 

1. napi vízitúra: Kenuzástanulás (6 km) majd Alsószölnök - Szentgotthárd (9 km)
kenutura-vizitura-5.jpg

Találkozás 12:30-kor Szentgotthárdon az Alpokalja Panzió és Kempingben. 
A panzió és kemping Szentgotthárdon belül a vasútállomáshoz közel, a Rába-Lapincs torkolatnál található. Szentgotthárd nem a VIII. kerület, biztonságos hely, ráadásul a recepciós házikóból a parkolóra látni, sőt, még a sorompóval zárt területre is be lehet parkolni, azaz a kocsit nyugodt szívvel itt hagyhatod. 11.54-kor jön be Szentgotthárdra egy olyan vonat, amelyre Szombathelyen a Bp-Keletiből jövő IC-ről lehet átszállni. Azaz ha vonattal jössz, kb. 12:10-re megérkezel Szentgotthárdon belül a találkozási helyre. Minden romlandó mehet a hűtőszekrényekbe. 
Már ki lehet dobni a sátrat, vagy betehetitek egy zárt helyre a poggyászt, ill. be lehet költözni a szobákba. 
A találkozásra már úgy gyere, hogy átöltöztél a vízhez, megvolt a naptejezés, wc, nálad van a víz/étel/tartalék short és póló. 12:30 Üdvözlés, tájékoztató, ebéd, majd pár perc buszozással átugrunk a vízre szállás helyére. Mire lesz szükséged? Fürdőruha, tartalék póló és short, víz és szendvics, sapka, napszemüveg, naptej. Biciklis kesztyű jól jöhet. 

Kötelező a lábat stabilan tartó lábbeli, amit nem sajnálsz. Olyan kell, amivel nem csúszol meredek, vizes parton sem. A flip-flop papucs "tilos".
14:00 A felszerelés kiosztás után folytatjuk a kormányzás gyakorlását. Az egész délután rendelkezésre áll a gyakorlásra. Ha átlagos tempójú a gyakorlás, 16 órakor "Rába-készek" a hajók. Ha nem, tanulunk tovább. Benne van a pakliban. Aztán amikor jók vagyunk, berakjuk a hajóba a vizet, a megmaradt szendvicset, és wc után indulunk. A táj csoda. Az egész vízitúra fantasztikus, de az első nap egyenesen elképesztő. Szépséges tájon jövünk le. Mivel a tanulás ideje nem pontosan kiszámolható, valamikor
18 óra körül érünk Szentgotthárdra a szállásunkhoz. 
A sátrasoknak sátorverés, a vendégszobát kérőknél beköltözés és visszaugrunk a Felsőszölnökön hagyott kocsikért. 
A vacsora lehet önellátó vagy rendelt.

 

2. napi Rába-túra: Szentgotthárd-Rábagyarmat (20 km)
raba-vizitura-www.raba-vizitura.eoldal.hu-sekely-raba.jpgÜdvözlés, bemutatkozás, tájékoztató, a felszerelés kiosztása után a biztonság kedvéért megnézzük, hogy tényleg mindenki tud-e a Rábán szükséges szinten kenuzni, aztán indulunk!

Fontos. A tájékoztató  előtt menjetek el wc-re, már legyetek túl a naptejezésen, legyen minden összekészítve. Fürdőruha, tartalék póló és short, víz és szendvics, sapka, napszemüveg, naptej kell. Biciklis kesztyű jól jöhet. Kötelező a lábat stabilan tartó lábbeli, amit nem sajnálsz. Olyan kell, amivel nem csúszol meredek, vizes parton sem. A flip-flop papucs tilos. 


kenutura-vizitura-2.jpgA szentgotthárdi beszállás után azt fogjátok kérdezni, hogy "csak ennyi a Rába?". Valóban az első szakasz nem túl nagy kihívás, mindenki egyre nagyobb önbizalommal mártogatja a lapátot. Aztán jön egy "sikán", amely zseniális, mert éppen jó arra, hogy a túlzott önbizalmat csitítsa, ugyanakkor nem túl nehéz. Mindenki egy kis tanáccsal, segítséggel abszolválja. Aztán újra könnyű, szelíd vízen csatangolunk, sőt, még eveznünk is kell, mivel kezd érződni a a magyarlaki gát visszaduzzasztó hatása. Ez is csodálatos adomány, hiszen van idő tökéletesíteni a kormányzást. Szentgotthárd után 9 km-rel Magyarlaknál áthúzás, a jobb parton szállunk ki és megkerüljük a magyarlaki zsilipet. Rövid szünet és pihenő.
imgp2385.jpgÉrkezés Csörötnekre, ebéd és pihenő a hídnál. Az ebéd igény szerint. Lehet önellátó, de meleg ebéd is rendelhető. Ha reggel jelzitek az igényt, a motoros futár 10 perc alatt itt van Szentgotthárdról, és várni sem kell, mert már (időben előre) Magyarlaknál leadjuk a jelzést a futárnak, hogy lehet indulnia, azaz vele szinte egyidőben érkezünk Csörötnekre.
Ebéd után ismét a vízen, hihetetlen tájon megyünk, errefelé a Rába szabadon alakítja medrét, kanyarjait rombolja, zátonyokat épít, szigeteket mos el vagy hoz létre. Itt muszáj a hajót jól kormányozni, fájdalmas az orbitális bölcsességet leírni: a Rába nem a Tisza, nem a Bodrog. Az izgalmak után újra megállunk egy szimpatikus zátonyon, pihenés és úszkálás (az elsodródásra kérjük vigyázzatok). 15:30 körül érkezünk Rábagyarmatra.
Innentől a "menetrend" egyéni. Attól függ, hogy milyen szállást kértetek és hányan, ugyanis a szállás - természetesen - lehet sátor és lehet vendégházi szoba, de Rábagyarmaton a vendégházi szobák száma erősen véges. Aki Rábagyarmaton éjszakázik, azoknak a szobák elfoglalása, ill. a sátrasoknak sátorverés. A legtöbben visszajönnek velünk Szentgotthárdra aludni. 

 
3. napi túra a Rábán: Rábagyarmat - Csákánydoroszló (15 km)
securedownload-2.jpgLogisztikával kezdünk, ez azt jelenti, hogy azokkal, akik az első délután visszajöttek Szentgotthárdra aludni, telekocsi rendszerben ugrunk át Rábagyarmatra. 
Rábagyarmaton mindenki kiszáll, majd a sofőrök tovább viszik a kocsikat Csákánydoroszlóra.
A sofőrök Csákánydoroszlóról a lehető legkevesebb visszajönnek Rábagyarmatra.  
Ha van közöttünk szállás értelemben is vándortáboros, nekik nincs logisztikai teendőjük, a vándortáborosok az induláshoz szimplán lesétálnak a pár méterre lévő Rába-partra. 

raba-vizitura-www.raba-vizitura.eoldal.hu-kormend-elott.jpgA napi ismertető, wc, felszerelés, naptejezés stb. után vízre szállás. Kedvenc zátonyainknál - ha jó a víz - úszkálás, de minimum pihi, nézelődés, falatozás. 
Érkezés előtt jön tekergős rész, egy elképesztő "sikán", egy tényleg különleges folyó szakasz, a világ egyik legszebb tája.
Érkezés után még kérjük a hajók kiszivacsolását és, hogy segítsetek a kenukat a trélerre visszaemelni.
Hazautazás.

 

A Rába vízitúrák túradíjai 


Hívj, minden kérdésre szívesen válaszolunk! +36209342760, raba_vizitura@yahoo.com

 

Jelentkezés a Rába-vízitúrára

1. Egyeztetés, kérjük hívj/hívjon: +36 209 342 760
Fontos a létszám, az időpont és időtartam, hogy vonattal vagy kocsival jöttök, hány autóval, mik a szállás és étkezési igények, a szállást ki foglalja, hány főnek kell sátras és hány embernek, milyen elosztásban szükséges vendégszobás elhelyezés. 
Tapasztalt vízitúrázókból áll-e társaság, lesz-e elég kormányos, szükséges-e kenuzás tanulás, hány kajakra, hány kenura van szükség. 
Van-e bármi, amit tudnunk kell, a darázscsípés-allergiától, az epilepszián és cukorbetegségen át odáig, hogy (mondjuk) 3 ember egy nappal korábban megy el, és az "Elemér" 232 centi magas, a súlya pedig 181 kg.  

2. Jelentkezés és visszaigazolás

2.1. Kérjük a "szerződési és részvételi feltételek", és "mit kell hozni" részek gondos, alapos elolvasását a honlapon, majd kérünk egy jelentkezési lap kérő e-mailt (raba_vizitura@yahoo.com). 
2.2. A ti e-mailetekre küldött válasz e-mailben küldünk egy jelentkezési lapot, amelyet elolvasás és jóváhagyó tudomásul vétel után, minden rubrikát kitöltve, a számlázási címnél az irányítószámot nem elfelejtve a raba_vizitura@yahoo.com e-mailre kérünk visszaküldeni.
2.3. A jelentkezést visszaigazoljuk.

3. A Rába-evezés díjfizetése
A visszaigazolás napján vagy a visszaigazolást követő napon kérjük a túradíj utalását. 
Az utaláshoz az adatok:
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007

A megjegyzés rovatba kérjük a vízitúrára jelentkező számlázási címét irányítószámmal, és a kenutúra időpontját (hónap, kezdőnap és utolsó nap) valamint beírni azt, hogy "Rába kenutúra" vagy "Rába vízitúra", ha nem fér ki, csak annyit, hogy "Rába kenu", ha az sem, akkor annyit préselj be, hogy "Rába" 


(Pl. 2024. december 29-31. Rába-vízitúra
2093 Budajenő, Rétisas u. 643.