Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Július 7-9. Rába-vízitúra, 3-napos kenutúra

kenutura-vizitura-3.jpgRába vízitúra. Az egyik legszuperebb kenutúra. Rába vízitúra, közepes napi távokkal, a (magyarországi) "felső" szakaszon, azaz Alsószölnök és Csákánydoroszló között. Ledobod az agyad. 
Választhatóan 1-2-3 napos kenutúra a Rábán! A Rába fergeteges, szenzációs, csodálatos és mondjuk ki: veszélyes. Örömmel vesszük a megtiszteltetést, hogy jönnél velünk vízitúrázni, de kérlek vedd komolyan: a Rábán csak rutinos, a hajót uralni képes legénységeknek van helye.

 


 

 

kenutura-vizitura-2.jpgmásodik legolcsóbb Rába vízitúra. Kenu, korlátozott számban kajak. 

 

 

Egy Rába-túra, amely autósoknak is, és a vonattal jövőknek is ideális.

 

 

Mindenkinek volt első vízitúrája. És szuper, hogy neked most kenutura-vizitura-4.jpgvan az első. Senki nem kenuban született. Mindazokat, akik még nem "profik", a Rába kenutúra előtt "békés vizeken" megtanítjuk kenuzni, kenut kormányozni, hívjál, egyeztessünk! Tanár, trénerek vagyunk, megtanítunk jól evezni. Biztonsági kompromisszumot nem kötünk, a te érdekedben addig "nyüstölünk", amíg jól nem csinálod. A kormányzás olyan, mint a biciklizés, a legtöbb embernek sikerül megtanulnia. 

 

Biztonság, biztonság, biztonság. 
A Rábán különösen lényeges. 

A legfontosabb a biztonság. A Rába huncut folyó. Aki félvállról veszi, annak ....... Szóval a Rába veszélyes. Érdemes vigyázni, óvatosnak lenni. Ez NEM a Velencei-tó. Nem garantáljuk a locsi-pocsi mentes vízitúrát, de ettől még tény a tény, velünk jóformán senki sem borul! A vízitúra-vezetőink jobban vigyáznak, mint egy kotlós. Minden a biztonság körül forog. Nem vállalunk semmilyen kockázatot. Áradás, árhullám idején és utána, amíg nem tiszta a meder nem indulunk, villámlás idején nem szállunk vízre, ha utolér egy vihar, kimenekülünk a partra és lefekszünk a földre (nem fa alá) és a fémeket is eldobáljuk. 

 

 


alpokalja-motel-szentgotthard-uj.jpgA szállás igény szerint sátor vagy vendégházi szoba.
A sátrazás jellemzően 1500 Ft/fő/éj, a szobák 4000 és 6000 Ft/fő között vannak a konkrét szállástól függően. Szállásfoglalás: ránk is bízhatjátok, és lehet a szállásfoglalás önkiszolgáló. (Google, szallas.hu)  

Étkezés: önellátó vagy rendelhető. 

 raba-magaslesrol-uj.jpg"Zseniális logisztika" (nem mi mondtuk)
Reggelenként a sofőrök a kocsikkal az aznapi célállomásra gurulnak, biztonságban hagyják az autót, mi pedig visszahozzuk a sofőröket az indulási pontra. 
(A sofőrök szállítása az ún. transzfer szolgáltatás. A transzfer díja 1490 Ft/fő/transzfer) 

Ezt az egyes napok programjánál csak a "logisztika" szóval fogjuk jelölni. A lényeg, hogy érkezéskor vagy hamarosan azt követően a kocsid mellett lehetsz. Ez külön jó, autolsó napon, a vízitúra végén, hiszen kiszálltok a kenuból. 
Már csak be kell szállni a parton lévő autótokba lehet indulni haza.

Wc: a pihenőket nem tüntetjük fel, de diszkréten, hölgyek jobbra, urak balra elven "számtalanszor" pisilünk
Étkezés: önellátó vagy rendelhető vacsora. 

 

 


1. napi vízitúra: Kenuzástanulás (6 km) majd Alsószölnök - Szentgotthárd (9 km)
kenutura-vizitura-5.jpg

Találkozás 12:30-kor
Szentgotthárdon az Alpokalja Panzió és Kempingben. 

 


A panzió és kemping Szentgotthárdon belül a vasútállomáshoz közel, a Rába-Lapincs torkolatnál található. Szentgotthárd nem Malmő, nem Marseille, nem a VIII. kerület. Szentgotthárd biztonságos. Ráadásul a recepciós házikóból a parkolóra látni.

Sőt, még a sorompóval zárt területre is be lehet parkolni, azaz a kocsit nyugodt szívvel itt hagyhatod. 


11.54-kor jön be Szentgotthárdra egy olyan vonat, amelyre Szombathelyen a Bp-Keletiből jövő IC-ről lehet átszállni. Azaz ha vonattal jössz, kb. 12:10-re megérkezel Szentgotthárdon belül a találkozási helyre. Minden romlandó mehet a hűtőszekrényekbe. 

Már ki lehet dobni a sátrat, vagy betehetitek egy zárt helyre a poggyászt, ill. be lehet költözni a szobákba. 

A találkozásra már úgy gyere, hogy átöltöztél a vízhez, megvolt a naptejezés, wc, nálad van a víz/étel/tartalék short és póló


12:30 Üdvözlés, tájékoztató, ebéd, majd pár perc buszozással átugrunk a vízre szállás helyére. Mire lesz szükséged? Fürdőruha, tartalék póló és short, víz és szendvics, sapka, napszemüveg, naptej. Biciklis kesztyű jól jöhet. 

Kötelező a lábat stabilan tartó lábbeli, amit nem sajnálsz. Olyan kell, amivel nem csúszol meredek, vizes parton sem. A flip-flop papucs "tilos".


14:00 A felszerelés kiosztás után folytatjuk kenuzás és kormányzás tanulmányainkat. Az egész délután rendelkezésre áll a tanulásra. Ha átlagos tempójú a betanulás, 16 órakor "Rába-készek" a hajók. 

Ha nem, tanulunk, tanulunk és tovább tanulunk. Benne van a pakliban. Aztán amikor (és ha) jók vagyunk, berakjuk a hajóba a ivóvizet, a megmaradt szendvicset, és wc-szünet után indulunk. A táj csoda. Az egész vízitúra fantasztikus, de az első nap egyenesen elképesztő. Szépséges tájon jövünk le. Mivel a tanulás ideje nem pontosan kiszámolható, valamikor
18 óra körül érünk Szentgotthárdra a szállásunkhoz. 
A sátrasoknak sátorverés, a vendégszobát kérőknél beköltözés és visszaugrunk az Alsószölnökön hagyott kocsikért. 
19:30 Vacsora (lehet önellátó vagy rendelt)

 

 

 

2. napi Rába-vízitúra: Szentgotthárd-Rábagyarmat (20 km)
imgp2385.jpgPompás, sőt, annál is jobb vízitúra nap vár ránk. A reggeli önellátó. 

10:30 Naptejezés, wc, hajókba pakolás, ill. ismételt gyakorlás. Az irányváltás, hátraevezés, kanyarodás tréningje, még a profiknak is. 12:00 Ebéd

13:00 Vízre szállás. Szentgotthárd után azt fogjátok kérdezni, hogy "csak ennyi?". Az első kilométerek becsapósak. Olyan "babapiskóta a víz", hogy nem tudod, hogy a Bodrogon ringatózol-e vagy tényleg csak ez lenne a Rába?
A nem éppen "kemény" vizeken szocializálódott barátaink is egyre nagyobb önbizalommal mártogatják a lapátot. Aztán jön egy "sikán", amely zseniális, mert éppen jó arra, hogy a túlzott önbizalmat csitítsa, ugyanakkor nem túl nehéz. Mindenki egy kis tanáccsal, segítséggel abszolválja. Aztán újra könnyű, szelíd vízen csatangolunk, sőt, minő skandallum, eveznünk is kell, mivel kezd érződni a magyarlaki gát visszaduzzasztó hatása. 

 

12:30 Magyarlak, kenu átemelés, megkerüljük a zsilipet. Egy kis szusszanás, lábmozgatás, a dohányosoknak cigaretta-szünet, mivel kérjük, hogy a hajóban ne gyújts rá, wc-szünet. 
 

13:30 Érkezés Csörötnekre, ebéd és pihenő a hídnál. Az ebéd önellátó vagy meleg ebéd is rendelhető. Ha reggel jelzitek az igényt és leadjátok a rendelést, a motoros futár 10 perc alatt itt van Szentgotthárdról és várni sem kell, mert még a vízről leadjuk a jelzést a futárnak, hogy mikor induljon.
securedownload-2.jpg

14:00 Ismét a vízen, hihetetlen tájon megyünk, errefelé a Rába szabadon alakítja medrét, kanyarjait rombolja, zátonyokat épít, szigeteket mos el vagy hoz létre.

14:30 Kedvenc zátonyunknál pihi, úszkálás
16:00 Érkezés Rábagyarmatra. Innen a TE "menetrended" attól függ, hogy fix szállásod van-e vagy vándortáborozol. 

Akik két perc alatt felállítható, ún. kidobó sátorral vannak és vándortáboroznak, azok Rábagyarmaton marad(hat)nak a kempingben. 
Akinek fix a szállása, azok visszaugranak velünk vonattal vagy busszal Szentgotthárdra aludni.
Vacsora önellátó, mikro van, pizzéria, giroszos, kínai, "normális étterem" van. 

 

Fakultatív (csak ha tényleg kedved van) délutáni program: kirándulás Szalafőre. Szalafőn letesszük a kocsikat és bérelt biciklikkel helyes kis erdei utakon átkerekezünk Szlovéniába vagyraba-vizitura-www.raba-vizitura.eoldal.hu-pityerszer-skanzen-2014.jpg őserdőt csodálunk és/vagy Szalafőn megnézzük a Pityerszert és a fakultatívon belül is opcionális program: vacsora Szalafőn egy olyan vendéglőben, ahol a helyi fiatalok sakkoznak. Az Úr 1664-ik esztendeje, a Szentgotthárdi csata óta itt nem volt nézeteltérés. 
 
 
 
 
 

3. napi Rába-túra: Rábagyarmat - Csákánydoroszló (15 km) 
raba-vizitura-www.raba-vizitura.eoldal.hu-kormend-elott.jpgReggeli önellátó. A reggeli után logisztikázunk. 

Az autósok átviszik a kocsikat Csákánydoroszlóra és mi visszahozzuk a sofőröket Rábagyarmatra (transzfer szolgáltatás) vagy (a leggyakoribb), hogy ugyanez működik telekocsi rendszerben, amelyhez mi nem is kellünk.
 
 
10:30 Következik az újabb elmondhatatlan vízitúra, ezúttal Magyarország egyik legszebb vízitúrás szakaszával. Látni kell, csak átélni lehet. Elképesztő. A Rába egy másik szavakkal nem igazán leírható szakaszán evezgetünk
13:30 Ebéd (önellátó vagy rendelhető) 
raba-vizitura-www.raba-vizitura.eoldal.hu-strem-001.jpg15:00 Fakultatív kirándulás titkos helyen. 
 
 
 
Őrült szép....Hazánk egyik legkülönlegesebb folyócskájához vezet zarándok utunk.
 
 
Hazautazás.  

 

 

A Rába vízitúrák túradíjai 
 

Hívj, minden kérdésre szívesen válaszolunk! (+36) 209 342 760, raba_vizitura@yahoo.com

 

Jelentkezés a Rába-vízitúrára : 
1. Egyeztetés,
2. Jelentkezés és visszaigazolás, 
3. Díjfizetés

 

1. Egyeztetés, kérjük hívj/hívjon: +36 209 342 760
Fontos a létszám, az időpont és időtartam, hogy vonattal vagy kocsival jöttök, hány autóval, mik a szállás és étkezési igények, a szállást ki foglalja, hány főnek kell sátras és hány embernek, milyen elosztásban szükséges vendégszobás elhelyezés. 
Tapasztalt vízitúrázókból áll-e társaság, lesz-e elég kormányos, szükséges-e kenuzás tanulás, hány kajakra, hány kenura van szükség. 
Van-e bármi, amit tudnunk kell, a darázscsípés-allergiától, az epilepszián és cukorbetegségen át odáig, hogy (mondjuk) 3 ember egy nappal korábban megy el, és az "Elemér" 232 centi magas, a súlya pedig 181 kg.  

 

 

2. Jelentkezés és visszaigazolás

2.1. Kérjük a "szerződési és részvételi feltételek", és "mit kell hozni" részek gondos és alapos elolvasását a honlapon, majd kérünk egy jelentkezési lap kérő e-mailt (raba_vizitura@yahoo.com). 
2.2. A ti e-mailetekre küldött válasz e-mailben küldünk egy jelentkezési lapot, amelyet elolvasás és jóváhagyó tudomásul vétel után, minden rubrikát kitöltve, a számlázási címnél az irányítószámot nem elfelejtve a raba_vizitura@yahoo.com e-mailre kérünk visszaküldeni.
2.3. A jelentkezést visszaigazoljuk.

 

 

3. A Rába-evezés díjfizetése
A visszaigazolás napján vagy a visszaigazolást követő napon kérjük a túradíj utalását. 
Az utaláshoz az adatok:
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007

3. A Rába-evezés díjfizetése
A visszaigazolás napján vagy a visszaigazolást követő napon kérjük a túradíj utalását. 
Az utaláshoz az adatok:
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007
A megjegyzés rovatba kérjük a vízitúrára jelentkező számlázási címét irányítószámmal, és a kenutúra időpontját (hónap, kezdőnap és utolsó nap) valamint a beírni azt, hogy "Rába kenutúra" vagy "Rába vízitúra", ha nem fér ki, csak annyit, hogy "Rába kenu", ha az sem, akkor annyit préselj be, hogy "Rába" (Pl. 
​1171 Bp., Költő u. 55. 
Július 7-9.

Rába vízitúra