Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


1-napos Dráva vízitúra (Vízvár-Barcs 38 km)

drava.jpgDráva-kenutúra: vízitúra Vízvár és Barcs között
Azokkal, akik már a nulladik nap befutnak, a túranap reggelén Barcsról konvojban megyünk át Vízvárra, pontosabban, ha szeretnél, akkor csatlakozz a konvojhoz nyugodtan, de természetesen magatok is jöhettek / mehettek. Érdemes már Barcson gondoskodni a reggeliről, ill. napközbeni elemózsiáról, vagy, mint utolsó lehetőség, még Vízváron a Dráva utca község oldali végénél lévő boltban tudod megvásárolni a napközben szükséges élelmet. Illetve Vízváron tudsz rendelni egy "r-Andi reggelit" (pár virsli, kockasajt, vaj, dzsem, tej, kakaó, 2 zsemle). 
drava-vizitura-www.drava-vizitura.eoldal.hu--vizvar-utan.jpg
A napi tájékoztató, wc, naptejezés, vízitúra előtti bemelegítés .... és a vízre szállás után földöntúli tájon evezünk, tágas sóderpadok, méltóságteljes és a zátonyok közötti kanyarok után a Heresznyei-magaspartnál jó esetben szép számmal láthatunk parti fecskét és gyurgyalogot, amely a 6-7 tojásból álló fészekalját mélyen beássa a part falába. (A "szép számmal" kapcsán egy fájdalmas igazság. Még 10 éve is többezres állomány költött itt, ma már ennek csak töredéke fészkel.)


drava-vizitura-www.drava-vizitura.eoldal.hu-heresznyei-magaspart-uj.jpgVízitúránk első hosszabb, nem csak wc-szünetes pihenője Heresznyénél (185 fkm) a bal parton lesz, ahol régebben "hivatalos" táborozóhely is volt.
Heresznye térségében nem kizárt a sóderbányászat. Ha igen, akkor figyelmet igényel az evezés, szigorúan a túravezető nyomvonalában kérünk haladni.

 


A hosszabb pihenők mellett a nap során természetesen rövid wc-szünetet sokszor tartunk, hölgyek balra, urak jobbra...
www.drava-vizitura.eoldal.hu-zakany-utan.jpgEbédszünet Babócsa, Jelkusnál (177,8 fkm jobb parton) majd újabb tervezett relax Jaminánál (158,3 fkm, bal parton) 
17:00 óra körül érkezünk Barcsra. Az autók sofőrjei Barcsról busszal visszaugranak a Vízváron hagyott autókért, és minden autó Barcsra jön. Az egynapos túrázókat felveszik a sofőrök és Isten veletek. Egy másik (időt is spóroló) lehetőség, hogy az egész család felpattan a buszra és együtt mentek vissza Vízvárra a kocsitokhoz és onnan Nagyatád, Marcali felé a 68-ason indultuk az M7-es felé.

A logisztikai lehetőség tárházában van még két nagy Barba-trükk. Lehet, hogy ez szimpatikus neked. 

a) a sofőrök reggel elhozzák / felhozzák Vízvárra a családokat / társaságot, a kocsikkal lemennek / jönnek Barcsra - az autók a nap során Barcson a szabadstrandnál parkolnak - és délelőtt a busszal ugranak vissza a sofőrök (is) Vízvárra a vízre szállás helyére. 

b) van egy őrülten egyszerű "figura". A kocsik Barcson maradnak és a teljes család buszra pattan a 8:30-as buszra pattan, 9 óra 9 perckor Vízváron van, és kisétál a Dráva partjára. 


vizitura-dravan-www.drava-vizitura.eoldal.hu-drava-vizitura-dravaszabolcshoz-kozel-01.jpgHívj, +3620934760, minden kérdésre szívesen válaszolunk, továbbá a túra tervezett időpontja függvényében mondjuk (és term. e-mailben át is küldjük) a túradíj összegét

 

+ 36209343760
 

Jelentkezés a Dráva vízitúrára: 
 

Kérünk szépen egy hívást! +36209342760
Egyeztessünk 
(időpont, létszám, időtartam, közlekedés, szállás- és étkezés, vízitúrás gyakorlat, a résztvevők....). Kérjük 
az általános szerződési és részvételi feltételek, és a "mit kell hozni" részek gondos és alapos elolvasását, majd ezek elfogadása esetén a jelentkezési lap átküldését a raba_vizitura@yahoo.com e-mail címre.
Visszaigazolást küldünk és a visszaigazolást követően (tehát kizárólag az írásos vísszaigazolás után) kérjük a túradíj utalását.  

(MediaComm Kft., 12001008-00106900-00100007). A banki utalás során a banki közlemény
rovatba kérjük a vízitúrára jelentkező számlázási címét irányítószámmal, a kenutúra időpontját (hónap, kezdőnap és utolsó nap) és helyét beírni. Ez fontos! Nagyon nem jó, ha - mondjuk - a Mura helyett a Rábán, vagy a Rába helyett a Dráván stb. várunk. Egy fiktív címmel egy példa erejéig mutatjuk is a közlemény rovat helyes kitöltését:

Pl. 2112 Veresegyház, Petőfi u. 4. 2024. június 15. Dráva vízitúra