Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


1-napos Dráva vízitúra (Vízvár-Barcs 38 km)

drava.jpgDráva-kenutúra: vízitúra Vízvár és Barcs között
Azokkal, akik már a nulladik nap befutnak, a túranap reggelén Barcsról konvojban megyünk át Vízvárra, pontosabban, ha szeretnél, akkor csatlakozz a konvojhoz nyugodtan, de természetesen magatok is jöhettek / mehettek. Érdemes már Barcson gondoskodni a reggeliről, ill. napközbeni elemózsiáról, vagy, mint utolsó lehetőség, még Vízváron a Dráva utca község oldali végénél lévő boltban tudod megvásárolni a napközben szükséges élelmet. Illetve Vízváron tudsz rendelni egy "r-Andi reggelit" (pár virsli, kockasajt, vaj, dzsem, tej, kakaó, 2 zsemle). 
drava-vizitura-www.drava-vizitura.eoldal.hu--vizvar-utan.jpg
A napi tájékoztató, wc, naptejezés, vízitúra előtti bemelegítés .... és a vízre szállás után földöntúli tájon evezünk, tágas sóderpadok, méltóságteljes és a zátonyok közötti kanyarok után a Heresznyei-magaspartnál jó esetben szép számmal láthatunk parti fecskét és gyurgyalogot, amely a 6-7 tojásból álló fészekalját mélyen beássa a part falába. (A "szép számmal" kapcsán egy fájdalmas igazság. Még 10 éve is többezres állomány költött itt, ma már ennek csak töredéke fészkel.)


drava-vizitura-www.drava-vizitura.eoldal.hu-heresznyei-magaspart-uj.jpgVízitúránk első hosszabb, nem csak wc-szünetes pihenője Heresznyénél (185 fkm) a bal parton lesz, ahol régebben "hivatalos" táborozóhely is volt.
Heresznye térségében nem kizárt a sóderbányászat. Ha igen, akkor figyelmet igényel az evezés, szigorúan a túravezető nyomvonalában kérünk haladni.

 


A hosszabb pihenők mellett a nap során természetesen rövid wc-szünetet sokszor tartunk, hölgyek balra, urak jobbra...
www.drava-vizitura.eoldal.hu-zakany-utan.jpgEbédszünet Babócsa, Jelkusnál (177,8 fkm jobb parton) majd újabb tervezett relax Jaminánál (158,3 fkm, bal parton) 
17:00 óra körül érkezünk Barcsra. Az autók sofőrjei Barcsról busszal visszaugranak a Vízváron hagyott autókért, és minden autó Barcsra jön. Az egynapos túrázókat felveszik a sofőrök és Isten veletek. Egy másik (időt is spóroló) lehetőség, hogy az egész család felpattan a buszra és együtt mentek vissza Vízvárra a kocsitokhoz és onnan Nagyatád, Marcali felé a 68-ason indultuk az M7-es felé.
És végül a NAGY logisztikai Barba-trükk, hogy
a) a sofőrök reggel elhozzák / felhozzák Vízvárra a családokat / társaságot, a kocsikkal lemennek / jönnek Barcsra, az autók a nap során Barcson a szabadstrandnál parkolnak, és délelőtt a busszal ugranak vissza a sofőrök (is) Vízvárra a vízre szállás helyére. 

b) a kocsik Barcson maradnak és a teljes család buszra pattan a 8:30-as buszra pattan, 9 óra 9 perckor Vízváron van, és röpke 20 perc alatt kisétál a Dráva partjára. 


vizitura-dravan-www.drava-vizitura.eoldal.hu-drava-vizitura-dravaszabolcshoz-kozel-01.jpgHívj, +3620934760, minden kérdésre szívesen válaszolunk, továbbá a túra tervezett időpontja függvényében mondjuk (és term. e-mailben át is küldjük) a túradíj összegét

 

+ 36209343760
 

Jelentkezés a Dráva vízitúrára: 
 

1. Egyeztetés, kérjük hívj/hívjon: +36209342760
Fontos a létszám, mivel kis létszám esetén nem tud indulni a Dráva túra, fontos az időpont és időtartam, hogy vonattal vagy kocsival jöttök, hány autóval, mik a szállás és étkezési igények, a szállást ki foglalja, hány főnek kell sátras és hány embernek, milyen elosztásban szükséges vendégszobás elhelyezés. 
Tapasztalt vízitúrázókból áll-e társaság, lesz-e elég kormányos, szükséges-e kenuzás tanulás, hány kajakra, hány kenura van szükség. 

 

2. Jelentkezés és visszaigazolás

2.1. Kérjük a "szerződési és részvételi feltételek", és "mit kell hozni" részek gondos és alapos elolvasását a honlapon, majd kérünk egy jelentkezési lap kérő e-mailt (drava_vizitura@yahoo.com). 
2.2. A ti e-mailetekre küldött válasz e-mailben küldünk egy jelentkezési lapot, amelyet elolvasás és jóváhagyó tudomásul vétel után, minden rubrikát kitöltve, a számlázási címnél az irányítószámot nem elfelejtve a drava_vizitura@yahoo.com e-mailre kérünk visszaküldeni.
2.3. A jelentkezést visszaigazoljuk.

3. A Dráva-evezés díjfizetése
A visszaigazolás napján vagy a visszaigazolást követő napon kérjük a túradíj utalását. 
Az utaláshoz az adatok:
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007
A megjegyzés rovatba kérjük a vízitúrára jelentkező számlázási címét irányítószámmal, és a kenutúra időpontját (hónap, kezdőnap és utolsó nap) valamint a beírni azt, hogy "Dráva kenutúra" vagy "Dráva vízitúra", ha nem fér ki, csak annyit, hogy "Dráva kenu", ha az sem, akkor annyit préselj be, hogy "Dráva" 

Pl. 2112 Veresegyház, Petőfi u. 4. 2024. június 15. Dráva vízitúra