Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Július 10-12. Őrült nagy Rába kenutúra, 3 nap szupervarázs

kenutura-vizitura-3.jpgAz egyik legszuperebb kenutúra szép Magyarországon. Rába vízitúra, közepes napi távokkal, a (magyarországi) "felső" szakaszon, azaz Alsószölnök és Körmend között. Ledobod az agyad. 
Választhatóan 1-2-3 napos kenutúra a Rábán! A Rába fergeteges, szenzációs, csodálatos és mondjuk ki: veszélyes. Örömmel vesszük a megtiszteltetést, hogy jönnél velünk vízitúrázni, de kérlek vedd komolyan: a Rábán csak rutinos, a hajót uralni képes legénységeknek van helye.

 


 

 

kenutura-vizitura-2.jpgmásodik legolcsóbb Rába vízitúra. Kenu, korlátozott számban kajak. 

 

 

Egy Rába-túra, amely autósoknak is, és a vonattal jövőknek is ideális.

 

 

Mindenkinek volt első vízitúrája. És szuper, hogy neked most kenutura-vizitura-4.jpgvan az első. Senki nem kenuban született. Mindazokat, akik még nem "profik", a Rába kenutúra előtt "békés vizeken" megtanítjuk kenuzni, kenut kormányozni, hívjál, egyeztessünk! Tanár, trénerek vagyunk, megtanítunk jól evezni. Biztonsági kompromisszumot nem kötünk, a te érdekedben addig "nyüstölünk", amíg jól nem csinálod. A kormányzás olyan, mint a biciklizés, a legtöbb embernek sikerül megtanulnia. 

 

Biztonság, biztonság, biztonság. 
A Rábán különösen lényeges. 

A legfontosabb a biztonság. A Rába huncut folyó. Aki félvállról veszi, annak ....... Szóval a Rába veszélyes. Érdemes vigyázni, óvatosnak lenni. Ez NEM a Velencei-tó. Nem garantáljuk a locsi-pocsi mentes vízitúrát, de ettől még tény a tény, velünk jóformán senki sem borul! A vízitúra-vezetőink jobban vigyáznak, mint egy kotlós. Minden a biztonság körül forog. Nem vállalunk semmilyen kockázatot. Áradás, árhullám idején és utána, amíg nem tiszta a meder nem indulunk, villámlás idején nem szállunk vízre, ha utolér egy vihar, kimenekülünk a partra és lefekszünk a földre (nem fa alá) és a fémeket is eldobáljuk. 

 

 


alpokalja-motel-szentgotthard-uj.jpgA szállás igény szerint sátor vagy vendégházi szoba.
A sátrazás jellemzően 1500 Ft/fő/éj, a szobák 4000 és 6000 Ft/fő között vannak a konkrét szállástól függően. Szállásfoglalás: ránk is bízhatjátok, és lehet a szállásfoglalás önkiszolgáló. (Google, szallas.hu)  

Étkezés: önellátó vagy rendelhető. 

 raba-magaslesrol-uj.jpg"Zseniális logisztika" (nem mi mondtuk)
Reggelenként a sofőrök a kocsikkal az aznapi célállomásra gurulnak, biztonságban hagyják az autót, mi pedig visszahozzuk a sofőröket az indulási pontra. 
(A sofőrök szállítása az ún. transzfer szolgáltatás. A transzfer díja 1490 Ft/fő/transzfer) 

Ezt az egyes napok programjánál csak a "logisztika" szóval fogjuk jelölni. A lényeg, hogy érkezéskor vagy hamarosan azt követően a kocsid mellett lehetsz. Ez külön jó, autolsó napon, a vízitúra végén, hiszen kiszálltok a kenuból. 
Már csak be kell szállni a parton lévő autótokba lehet indulni haza.

Wc: a pihenőket nem tüntetjük fel, de diszkréten, hölgyek jobbra, urak balra elven "számtalanszor" pisilünk
Étkezés: önellátó vagy rendelhető vacsora. 

 

 


1. napi vízitúra: Kenuzástanulás (6 km) majd Alsószölnök - Szentgotthárd (9 km)
kenutura-vizitura-5.jpg

Találkozás 12:30-kor
Szentgotthárdon az Alpokalja Panzió és Kempingben. 

 


A panzió és kemping Szentgotthárdon belül a vasútállomáshoz közel, a Rába-Lapincs torkolatnál található. Szentgotthárd nem Malmő, nem Marseille, nem a VIII. kerület. Szentgotthárd biztonságos. Ráadásul a recepciós házikóból a parkolóra látni.

Sőt, még a sorompóval zárt területre is be lehet parkolni, azaz a kocsit nyugodt szívvel itt hagyhatod. 


11.54-kor jön be Szentgotthárdra egy olyan vonat, amelyre Szombathelyen a Bp-Keletiből jövő IC-ről lehet átszállni. Azaz ha vonattal jössz, kb. 12:10-re megérkezel Szentgotthárdon belül a találkozási helyre. Minden romlandó mehet a hűtőszekrényekbe. 

Már ki lehet dobni a sátrat, vagy betehetitek egy zárt helyre a poggyászt, ill. be lehet költözni a szobákba. 

A találkozásra már úgy gyere, hogy átöltöztél a vízhez, megvolt a naptejezés, wc, nálad van a víz/étel/tartalék short és póló


12:30 Üdvözlés, tájékoztató, ebéd, majd pár perc buszozással átugrunk a vízre szállás helyére. Mire lesz szükséged? Fürdőruha, tartalék póló és short, víz és szendvics, sapka, napszemüveg, naptej. Biciklis kesztyű jól jöhet. 

Kötelező a lábat stabilan tartó lábbeli, amit nem sajnálsz. Olyan kell, amivel nem csúszol meredek, vizes parton sem. A flip-flop papucs "tilos".


14:00 A felszerelés kiosztás után folytatjuk kenuzás és kormányzás tanulmányainkat. Az egész délután rendelkezésre áll a tanulásra. Ha átlagos tempójú a betanulás, 16 órakor "Rába-készek" a hajók. 

Ha nem, tanulunk, tanulunk és tovább tanulunk. Benne van a pakliban. Aztán amikor (és ha) jók vagyunk, berakjuk a hajóba a ivóvizet, a megmaradt szendvicset, és wc-szünet után indulunk. A táj csoda. Az egész vízitúra fantasztikus, de az első nap egyenesen elképesztő. Szépséges tájon jövünk le. Mivel a tanulás ideje nem pontosan kiszámolható, valamikor
18 óra körül érünk Szentgotthárdra a szállásunkhoz. 
A sátrasoknak sátorverés, a vendégszobát kérőknél beköltözés és visszaugrunk az Alsószölnökön hagyott kocsikért. 
19:30 Vacsora (lehet önellátó vagy rendelt)

 

 

 

2. napi Rába-vízitúra: Szentgotthárd-Rábagyarmat (20 km)
imgp2385.jpgPompás, sőt, annál is jobb vízitúra nap vár ránk. A reggeli önellátó. 

10:30 Naptejezés, wc, hajókba pakolás, ill. ismételt gyakorlás. Az irányváltás, hátraevezés, kanyarodás tréningje, még a profiknak is. 12:00 Ebéd

13:00 Vízre szállás. Szentgotthárd után azt fogjátok kérdezni, hogy "csak ennyi?". Az első kilométerek becsapósak. Olyan "babapiskóta a víz", hogy nem tudod, hogy a Bodrogon ringatózol-e vagy tényleg csak ez lenne a Rába?
A nem éppen "kemény" vizeken szocializálódott barátaink is egyre nagyobb önbizalommal mártogatják a lapátot. Aztán jön egy "sikán", amely zseniális, mert éppen jó arra, hogy a túlzott önbizalmat csitítsa, ugyanakkor nem túl nehéz. Mindenki egy kis tanáccsal, segítséggel abszolválja. Aztán újra könnyű, szelíd vízen csatangolunk, sőt, minő skandallum, eveznünk is kell, mivel kezd érződni a magyarlaki gát visszaduzzasztó hatása. 

 

12:30 Magyarlak, kenu átemelés, megkerüljük a zsilipet. Egy kis szusszanás, lábmozgatás, a dohányosoknak cigaretta-szünet, mivel kérjük, hogy a hajóban ne gyújts rá, wc-szünet. 
 

13:30 Érkezés Csörötnekre, ebéd és pihenő a hídnál. Az ebéd önellátó vagy meleg ebéd is rendelhető. Ha reggel jelzitek az igényt és leadjátok a rendelést, a motoros futár 10 perc alatt itt van Szentgotthárdról és várni sem kell, mert még a vízről leadjuk a jelzést a futárnak, hogy mikor induljon.
securedownload-2.jpg

14:00 Ismét a vízen, hihetetlen tájon megyünk, errefelé a Rába szabadon alakítja medrét, kanyarjait rombolja, zátonyokat épít, szigeteket mos el vagy hoz létre.

14:30 Kedvenc zátonyunknál pihi, úszkálás
16:00 Érkezés Rábagyarmatra. Innen a TE "menetrended" attól függ, hogy fix szállásod van-e vagy vándortáborozol. 

Akik két perc alatt felállítható, ún. kidobó sátorral vannak és vándortáboroznak, azok Rábagyarmaton marad(hat)nak a kempingben. 
Akinek fix a szállása, azok visszaugranak velünk vonattal vagy busszal Szentgotthárdra aludni.
Vacsora önellátó, mikro van, pizzéria, giroszos, kínai, "normális étterem" van. 

 

Fakultatív (csak ha tényleg kedved van) délutáni program: kirándulás Szalafőre. Szalafőn letesszük a kocsikat és bérelt biciklikkel helyes kis erdei utakon átkerekezünk Szlovéniába vagyraba-vizitura-www.raba-vizitura.eoldal.hu-pityerszer-skanzen-2014.jpg őserdőt csodálunk és/vagy Szalafőn megnézzük a Pityerszert és a fakultatívon belül is opcionális program: vacsora Szalafőn egy olyan vendéglőben, ahol a helyi fiatalok sakkoznak. Az Úr 1664-ik esztendeje, a Szentgotthárdi csata óta itt nem volt nézeteltérés. 
 
 
 
 
 

3. napi Rába-túra: Rábagyarmat - Csákánydoroszló (15 km) 
raba-vizitura-www.raba-vizitura.eoldal.hu-kormend-elott.jpgReggeli önellátó. A reggeli után logisztikázunk. 

Az autósok átviszik a kocsikat Csákánydoroszlóra és mi visszahozzuk a sofőröket Rábagyarmatra (transzfer szolgáltatás) vagy (a leggyakoribb), hogy ugyanez működik telekocsi rendszerben, amelyhez mi nem is kellünk.
 
 
10:30 Következik az újabb elmondhatatlan vízitúra, ezúttal Magyarország egyik legszebb vízitúrás szakaszával. Látni kell, csak átélni lehet. Elképesztő. A Rába egy másik szavakkal nem igazán leírható szakaszán evezgetünk
13:30 Ebéd (önellátó vagy rendelhető) 
raba-vizitura-www.raba-vizitura.eoldal.hu-strem-001.jpg15:00 Fakultatív kirándulás titkos helyen. 
 
 
 
Őrült szép....Hazánk egyik legkülönlegesebb folyócskájához vezet zarándok utunk.
 
 
Hazautazás.  

 

 

A Rába vízitúrák túradíjai 
 

Hívj, minden kérdésre szívesen válaszolunk! (+36) 209 342 760, raba_vizitura@yahoo.com

 

Jelentkezés a Rába-vízitúrára : 
1. Egyeztetés,
2. Jelentkezés és visszaigazolás, 
3. Díjfizetés

 

1. Egyeztetés, kérjük hívj/hívjon: +36 209 342 760
Fontos a létszám, az időpont és időtartam, hogy vonattal vagy kocsival jöttök, hány autóval, mik a szállás és étkezési igények, a szállást ki foglalja, hány főnek kell sátras és hány embernek, milyen elosztásban szükséges vendégszobás elhelyezés. 
Tapasztalt vízitúrázókból áll-e társaság, lesz-e elég kormányos, szükséges-e kenuzás tanulás, hány kajakra, hány kenura van szükség. 
Van-e bármi, amit tudnunk kell, a darázscsípés-allergiától, az epilepszián és cukorbetegségen át odáig, hogy (mondjuk) 3 ember egy nappal korábban megy el, és az "Elemér" 232 centi magas, a súlya pedig 181 kg.  

 

 

2. Jelentkezés és visszaigazolás

2.1. Kérjük a "szerződési és részvételi feltételek", és "mit kell hozni" részek gondos és alapos elolvasását a honlapon, majd kérünk egy jelentkezési lap kérő e-mailt (raba_vizitura@yahoo.com). 
2.2. A ti e-mailetekre küldött válasz e-mailben küldünk egy jelentkezési lapot, amelyet elolvasás és jóváhagyó tudomásul vétel után, minden rubrikát kitöltve, a számlázási címnél az irányítószámot nem elfelejtve a raba_vizitura@yahoo.com e-mailre kérünk visszaküldeni.
2.3. A jelentkezést visszaigazoljuk.

 

 

3. A Rába-evezés díjfizetése
A visszaigazolás napján vagy a visszaigazolást követő napon kérjük a túradíj utalását. 
Az utaláshoz az adatok:
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007

3. A Rába-evezés díjfizetése
A visszaigazolás napján vagy a visszaigazolást követő napon kérjük a túradíj utalását. 
Az utaláshoz az adatok:
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007
A megjegyzés rovatba kérjük a vízitúrára jelentkező számlázási címét irányítószámmal, és a kenutúra időpontját (hónap, kezdőnap és utolsó nap) valamint a beírni azt, hogy "Rába kenutúra" vagy "Rába vízitúra", ha nem fér ki, csak annyit, hogy "Rába kenu", ha az sem, akkor annyit préselj be, hogy "Rába" Pl. 
1071 Bpest, Népszínház u. 46. 

Július 10-12. 
Rába vízitúra