Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Június 21-23. Rába vízitúra választhatóan 1-2-3 napban

kenutura-vizitura-3.jpgRába-vízitúra, péntek-szombat-vasárnap.
Választhatóan 3-, vagy 2-, vagy 1-napos vízitúra a Rábán. Igen, lehet jönni csak egy vagy az első két napra is. Kívánság szerint vándortábor vagy csillagtúra. Mi a különbség? A második éjszakát a vándortáborosok Rábagyarmaton töltik (a szállás sátor vagy korlátozott számban vendégszoba), a csillagtúrázók szállása pedig mindkét éjszakára Szentgotthárd. Mivel áprilisban még lehet éjszaka fagy is, javasoljuk, hogy a fix, épületben található szállást válaszd. 

Vízitúra-vezetőink: jobban vigyáznak, mint egy kotlós és egy gésát simán lepipálunk ügyfélszolgálatban. Ha nálunk felborulsz, fehér holló díjat kapsz, mivel megtanítunk jól kormányozni
Autóval jöttök? Autósoknak is ideális logisztika.

Hajó: kenu, korlátozott számban kajak
Wc: a napi programoknál külön alpokalja-motel-szentgotthard-uj.jpgaz összes pihenőt, megállót nem tüntetjük fel, de diszkréten, hölgyek jobbra, urak balra elven "számtalanszor" pisilünk
Közlekedés: autóval vagy vonattal vagy busszal

 

 

 


Szállás: Igény szerint sátor vagy vendégszoba, a sátrazás 1500 Ft/fő, a szobaárak a helytől függően imgp2385.jpg3500-5000 Ft/fő/éj. Ha vadkempingezni akartok, hozzon mindenki sátrat és kérjük, hogy se szemetet, se "mást" ne hagyjatok ott. A vadkempinges esetben a szakaszok település szempontból a lentiekkel azonosan alakulnak, de ilyenkor a "nomádozókat" a vadkemping szempontból klassz helyeken hagyjuk, a többieknek meg vendégszoba vagy kempinges sátrazás vagy a fix szállás.
Szállásfoglalás: nekünk kényelmesebb, ha magatok foglaljátok:), de persze szívesen segítünk
Logisztika: autósoknak is zseniálisan optimalizált telekocsi rendszer, az utolsó napon csak be kell szállni és lehet indulni haza.
Étkezés: önellátó vagy rendelhető vacsora. 

 

 

 

1. napi Rába vízitúra: Alsószölnök - Szentgotthárd (6+9 km)
kenutura-vizitura-5.jpgTalálkozás 12:30-kor Szentgotthárdon az Alpokalja panzió és kempingben.  
12:30 Üdvözlés, tájékoztató, ebéd, majd átugrunk a vízre szállás helyére, itt naptejezés, felszerelés, wc, víz és szendvics bepakolása után amíg a profik bemelegítenek, a most először vízitúrázókat megtanítjuk kenuzni. Legyen nálatok minden összekészítve. Fürdőruha, tartalék póló és short, víz és szendvics, sapka, napszemüveg, naptej kell. Biciklis kesztyű jól jöhet. Fontos a lábat stabilan tartó lábbeli, amit nem sajnálsz, amivel nem csúszol meredek, vizes parton sem. A flip-flop szandálka "tilos".
14:00 Indulás! Izgalmas vízen evezünk, a táj csoda. Az egész vízitúra fantasztikus, de az első nap egyenesen elképesztő. Szebbnél szebb nyugis "ágak" vagy kalandos zúgók között választhatnánk, de mi mindig a nyugis hurkokon jövünk le, nem választjuk a Kis-Niagarákat. 

15:30 Pihenő
17:30 Szentgotthárdra, a szállásunkhoz érünk. A sátrasoknak sátorverés, a vendégszobát kérőknél beköltözés, a sofőrökkel visszaugrunk az Alsószölnökön hagyott autókért
19:00 Vacsora (lehet önellátó vagy rendelt)

 

 

2. napi Rába-vízitúra: Szentgotthárd-Rábagyarmat (20 km)
securedownload-2.jpg
Pompás, sőt, annál is jobb nap vár ránk.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Önellátó vagy rendelhető reggeli, előtte a sofőrökkel "logisztikázunk", az autókat ugyanis a sofőrök leviszik a célba és visszajövünk a sofőrökkel Szentgotthárdra. 
 
10:30 Naptejezés, wc, stb. előkészületek után indulás.

Szentgotthárd után azt fogjátok kérdezni, hogy "csak ennyi?".
 
Valóban az első szakasz nem túl nagy kihívás, olyan "babapiskóta a víz", hogy a Felső-Tiszán, Bodrogon...szóval nem éppen "kemény" kenutura-vizitura-2.jpgvizeken szocializálódott barátaink is egyre nagyobb önbizalommal mártogatják a lapátot. Aztán jön egy "sikán", amely zseniális, mert éppen jó arra, hogy a túlzott önbizalmat csitítsa, ugyanakkor nem túl nehéz. Mindenki egy kis tanáccsal, segítséggel abszolválja. Aztán újra könnyű, szelíd vízen csatangolunk, sőt, még eveznünk is kell, mivel kezd érződni a a magyarlaki gát visszaduzzasztó hatása. Ez is csodálatos adomány, hiszen van idő tökéletesíteni a kormányzást.
12:00 Szentgotthárd után 9 km-rel Magyarlaknál áthúzás, a jobb parton szállunk ki és megkerüljük a magyarlaki zsilipet. Rövid szünet és pihenő.
13:00 Érkezés Csörötnekre, ebéd és pihenő a hídnál. Az ebéd igény szerint. Lehet önellátó, de meleg ebéd is rendelhető. Ha reggel jelzitek az igényt, a motoros futár 10 perc alatt itt van Szentgotthárdról és várni sem kell, mert Magyarlaknál leadjuk a jelzést a futárnak, hogy lehet indulnia, azaz vele szinte egyidőben érkezünk Csörötnekre.
13:30 Ismét a vízen és jön az egyik fénypont, hiszen errefelé a Rába szabadon alakítja medrét, kanyarjait rombolja, zátonyokat épít, szigeteket mos el vagy hoz létre.

14:00 Megálló kedvenc zátonyainknál, úszkálás
15:30 Érkezés Rábagyarmatra, a vándortáborozóknak a szobák elfoglalása, ill. a sátrasoknak sátorverés.

Mivel már itt vannak a kocsik, ha van kedved, csatlakozz hozzánk. Délután Rábagyarmatról fakultatív autós kirándulást teszünk Szalafőre. Szalafőn letesszük a kocsikat és bérelt biciklikkel helyes kis erdei utakon átkerekezünk Szlovéniába, aztán raba-vizitura-www.raba-vizitura.eoldal.hu-pityerszer-skanzen-2014.jpgvisszakanyarodunk, őserdőt csodálunk, Szalafőn megnézzük a Pityerszert és - ez a fakultatívon belül is fakultatív program - vacsorázunk
 Magyarország - szerintünk - egyik leghangulatosabb vendéglőjében, ahol a helyi fiatalok sakkoznak. Ahol a helyi vendégek nem lecsúszott, leépült szerencsétlen emberek, hanem kulturális értelemben "jóarcú" európaiak.
A helybeliek jönnek a gyerekekkel a finom és megfizethető vacsorát megenni. Közbiztonság 1000 millió százalék.
Az Úr 1664-ik esztendeje, a Szentgotthárdi csata óta itt nem volt nézeteltérés :). Ez a nyugalom szigete. 
Innentől a "menetrend" egyéni. Attól függ, hogy milyen szállást kértetek és hányan, ugyanis a szállás lehet sátor és lehet vendégházi szoba, de Rábagyarmaton a vendégházi szobák száma erősen véges, egy vendégház van és szobájuk csak 8 főre van, van, aki visszajön velünk Szentgotthárdra aludni.
 

3. napi Rába-kenutúra: Rábagyarmat - Csákánydoroszló 
raba-vizitura-www.raba-vizitura.eoldal.hu-kormend-elott.jpgReggeli önellátó. A reggeli után a vonattal, busszal jött vendégeknek semmi dolguk, az autósokkal pedig logisztikázunk. 

 
 
 
 
 
 
 
 
Az autósok átviszik a kocsikat Csákánydoroszlóra és mi visszahozzuk a sofőröket Rábagyarmatra vagy ugyanez mehet telekocsi rendszerben, amelyhez mi nem is kellünk.
9:30 Következik az újabb elmondhatatlan vízitúra, ezúttal Magyarország egyik legszebb vízitúrás szakaszával. Látni kell, csak átélni lehet. Elképesztő. A Rába egy másik szavakkal nem igazán leírható szakaszán evezgetünk
13:30 Opcionális ebéd, majd hazautazás.
 

A Rába vízitúrák túradíjai 

 

 

Hívj, minden kérdésre szívesen válaszolunk! (+36) 209 342 760, raba_vizitura@yahoo.com

 

Jelentkezés a Rába-vízitúrára : 
1. Egyeztetés,
2. Jelentkezés és visszaigazolás, 
3. Díjfizetés

 

1. Egyeztetés, kérjük hívj/hívjon: +36 209 342 760
Fontos a létszám, az időpont és időtartam, hogy vonattal vagy kocsival jöttök, hány autóval, mik a szállás és étkezési igények, a szállást ki foglalja, hány főnek kell sátras és hány embernek, milyen elosztásban szükséges vendégszobás elhelyezés. 
Tapasztalt vízitúrázókból áll-e társaság, lesz-e elég kormányos, szükséges-e kenuzás tanulás, hány kajakra, hány kenura van szükség. 
Van-e bármi, amit tudnunk kell, a darázscsípés-allergiától, az epilepszián és cukorbetegségen át odáig, hogy (mondjuk) 3 ember egy nappal korábban megy el, és az "Elemér" 232 centi magas, a súlya pedig 181 kg.  

 

 

2. Jelentkezés és visszaigazolás

2.1. Kérjük a "szerződési és részvételi feltételek", és "mit kell hozni" részek gondos és alapos elolvasását a honlapon, majd kérünk egy jelentkezési lap kérő e-mailt (raba_vizitura@yahoo.com). 
2.2. A ti e-mailetekre küldött válasz e-mailben küldünk egy jelentkezési lapot, amelyet elolvasás és jóváhagyó tudomásul vétel után, minden rubrikát kitöltve, a számlázási címnél az irányítószámot nem elfelejtve a raba_vizitura@yahoo.com e-mailre kérünk visszaküldeni.
2.3. A jelentkezést visszaigazoljuk.

 

 

3. A Rába-evezés díjfizetése
A visszaigazolás napján vagy a visszaigazolást követő napon kérjük a vízitúra díjának utalását. 
Az utaláshoz az adatok:
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007

A megjegyzés rovatba kérjük a vízitúrára jelentkező számlázási címét irányítószámmal, és a kenutúra időpontját (hónap, kezdőnap és utolsó nap) valamint a beírni azt, hogy "Rába kenutúra" vagy "Rába vízitúra", ha nem fér ki, csak annyit, hogy "Rába kenu", ha az sem, akkor annyit préselj be, hogy "Rába" 
Pl. 

Rába vízitúra, június 21-23. 2300 Ráckeve, Szentesi sor u. 22.