Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


1-napos Rába vízitúrák szombaton

kenutura-vizitura-5.jpgSzombati, 1 napos Rába-vízitúra turnusok áprilistól októberig.
A kezdőknek már a vízitúra előtt evezéstanítás INGYENESEN! 
Ha még nem vízitúráztál, a vízitúra előtt (ingyen) megtanítunk kisebb sodrású vagy sodrás nélküli vizen kormányozni

Hajó: kenu, korlátozott számban kajak
Wc: diszkréten, hölgyek jobbra, urak balra elven "számtalanszor" pisilünk
Érkezés vonattal vagy autóval:
Elengedhetetlen a pontos érkezés, ha kocsival jössz, figyelj arra, hogy a 8-as utat állandóan építik, emiatt ne higgy az útvonaltervezőknek. Pl. a Google útvonaltervezője szerint a Budapest-Szentgotthárd út 3 óra 22 perc. Ha valaki betartja a szabályokat, a több, pár perces félpályás lezárás miatt az út 4 óra.
Ha vonattal jössz, akkor 9:54-re érkezik be Szentgotthárdra egy olyan vonat Szombathelyről, amelyre a Budapest-Szombathely IC-ről lehet jól átszállni. (Bp-ről az intercity 6:10-kor indul). 

10:10-re a vasútállomástól közepes sétával megérkezel.


Étkezés 
A napközbeni étkezés önellátó, vizet és szendvicset hozzatok!
 
Hol találkozunk?
Szentgotthárdon, az Alpokalja kemping és panzióban.
Az Alpokalja kemping Szentgotthárdon belül a vasútállomáshoz közel, a MOL benzinkúttal szemben, a Rába-Lapincs torkolatnál található. Sok parkolóhellyel rendelkezik, itt lehet hagyni a kocsit. Szentgotthárd biztonságos hely, ráadásul a recepciós házikóból a parkolóra látni, sőt, még a sorompóval zárt területre is be lehet parkolni. 

 

Mikor találkozunk?
10:30-kor találkozunk mind az autóval, mind a vonattal jövőkkel. 

Mit kell hozni a kenutúrára? Külön menüpontban találod, hogy mit érdemes hozni (naptej, napszemüveg, sapka, a lábat stabilan tartó szandál vagy "vízicipő", hosszú ujjú póló, halásznadrág, a fenék alá kispárna/törölköző...) a vízitúrára. Nézd át, majd indulás előtt ellenőrizd, hogy minden megvan-e.
 

Szombati Rába-kenutúra: Szentgotthárd-Rábagyarmat (20 km) vagy Csákánydoroszló (35 km)
securedownload-2.jpg10:30 Köszöntő, ismertető mindenkinek, felszerelés kiosztása, naptejezés, bemelegítés, próbakörök, wc után 11:00-kor vízre szállás.
Szentgotthárd után 9 km-rel áthúzás, megkerüljük a zsilipet. 20 perces pihenő és "technikai szünet". 
12:30 Csörötneknél ebédszünet, ugyanitt wc egy kulturált kempingben. 
13:15 Ismét a vízen. Megálló kedvenc zátonyainknál, ha jó a víz, úszkálás
Az evezés vége az előzetes egyeztetés szerint vagy
14:45 Rábagyarmat vagy

17:30 Csákánydoroszló

Rábagyarmatról busszal, Csákánydoroszlóról vonattal tudnak az autók sofőrjei visszaugrani Szentgotthárdra a kocsikért. Lehozzák az autókat, felveszik az utasokat/családot, hazautazás. 
 

A Rába vízitúrák túradíjai 

 

Hívj, minden kérdésre szívesen válaszolunk! (+36) 209 342 760, raba_vizitura@yahoo.com

 

Jelentkezés a Rába-vízitúrára : 
1. Egyeztetés,
2. Jelentkezés és visszaigazolás, 
3. Díjfizetés

 

1. Egyeztetés, kérjük hívj/hívjon: +36 209 342 760
Fontos a létszám, az időpont és időtartam, hogy vonattal vagy kocsival jöttök, hány autóval, mik a szállás és étkezési igények, a szállást ki foglalja, hány főnek kell sátras és hány embernek, milyen elosztásban szükséges vendégszobás elhelyezés. 
Tapasztalt vízitúrázókból áll-e társaság, lesz-e elég kormányos, szükséges-e kenuzás tanulás, hány kajakra, hány kenura van szükség. 
Van-e bármi, amit tudnunk kell, a darázscsípés-allergiától, az epilepszián és cukorbetegségen át odáig, hogy (mondjuk) 3 ember egy nappal korábban megy el, és az "Elemér" 232 centi magas, a súlya pedig 181 kg.  

 

 

2. Jelentkezés és visszaigazolás

2.1. Kérjük a "szerződési és részvételi feltételek", és "mit kell hozni" részek gondos és alapos elolvasását a honlapon, majd kérünk egy jelentkezési lap kérő e-mailt (raba_vizitura@yahoo.com). 
2.2. A ti e-mailetekre küldött válasz e-mailben küldünk egy jelentkezési lapot, amelyet elolvasás és jóváhagyó tudomásul vétel után, minden rubrikát kitöltve, a számlázási címnél az irányítószámot nem elfelejtve a raba_vizitura@yahoo.com e-mailre kérünk visszaküldeni.
2.3. A jelentkezést visszaigazoljuk.

3. A Rába-evezés díjfizetése
A visszaigazolás napján vagy a visszaigazolást követő napon kérjük a túradíj utalását. 
Az utaláshoz az adatok:
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007
A megjegyzés rovatba kérjük a vízitúrára jelentkező számlázási címét irányítószámmal, és a kenutúra időpontját (hónap, kezdőnap és utolsó nap) valamint a beírni azt, hogy "Rába kenutúra" vagy "Rába vízitúra", ha nem fér ki, csak annyit, hogy "Rába kenu", ha az sem, akkor annyit préselj be, hogy "Rába" 

(Pl. szeptember 9.,
2144 Kerepes, Barackos u. 12. 

Rába vízitúra