Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2024. május 18-19. Tisza-tavi vízitúra, Tisza-tó kenutúra

tisza-to_201.jpgTisza-tavi vízitúra: önmagukban is szenzációs kenutúrák egészen zsibbasztó útvonalakon. Nem mellesleg a Tisza-tó jó kis felkészülés egy Rába-kalandra, mivel a keskeny vízi ösvényeken rengeteget forgolódunk, kanyar kanyart követ, folyamatosan dolgozik mind a vezérevezős, mind a kormányos. 

A vendég által foglalandó szállás a sátortól, a faházon, vendégszobákon, kiadó házakon és apartmanokon át a wellness hotelig bármi lehet. A sátrasok Poroszlón és Tiszafüreden több kemping között választhatnakHa valaki apartmant keres, Poroszlón és Tiszafüreden számtalan szállást talál. Az étkezés önellátó. 

 

9.jpeg1. napi vízitúra a Tisza-tavon: a Bermuda-háromszög 

10:30-kor Poroszlón a Fűzfa kikötőben találkozunk.
Megtanulsz majd kenuzni. Vízre szállás után kellemes tempóban evezgetünk, az elképesztő vízi világban rácsodálkoztok a világra. Itt, "itt" vagy. Megértitek a Bermuda-háromszög rejtélyét.... A szépségek torkos habzsolása közben fogunk többször partra szállni, pisilési szünetek, ebédszünet... A tisza-tavi túra időtartama kb. 4 óra, a kocsikhoz érkeztünk, mivel a nap során ún. csillagtúrát teszünk. 
 

2. napi vízitúra a Tisza-tavon: az Északnyugati átjáró.... 

17.jpg10:30-kor, Poroszlón, a Fűzfa kikötőben találkozunk. 
Wc, tájékoztató, felszerelésosztás, naptejezés, az aznap még kezdő vízitúrázók (be)tanítása, gyakorlás, kenuba pakolás után szállunk majd vízre.
Amundsen leszel. Féregjáraton keresztül evezünk át a Poroszlói-medence déli felébe! Olyan helyeken fogsz evezni, ahol előtted kimondhatatlanul kevesen. Elmondhatatlan, hogy mi mindent fogsz látni. A Tisza-tó egyik kilátó tornyán tartunk ebédszünetet. Nagyjából az indulástól számított 4 óra, amíg visszaérünk az indulási kikötőbe. 

A jelentkezéssel kapcsolatban mindent megtalálsz itt:
www.tisza-to-vizitura.hu