Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2024. május 25-26. Rába vízitúra, Rába kenutúra

kenutura-vizitura-2.jpg2-napos, hétvégi Rába vízitúra szombati indulással

A még nem profi kenuzóknak kenuzás-oktatás, betanítás! Senki nem kenuban született, a még nem profi legénységeknek a kenutúra előtt sodrás nélküli vagy gyenge sodrásos vízitúra-terepen megtanítjuk a kenuzás csínját-bínját, hiszen nem lehet "csak úgy" a Rábán vízre szállni!
Jól tanítunk, civilben is ezt csináljuk. Türelmesek vagyunk, betartjuk a fokozatosságot. M
egtanítunk jól kormányozni, nálunk a borulás fehér holló. Hozzáértéssel, türelemmel, odafigyeléssel tanítunk. Arra törekszünk, hogy a Rábán is nálunk kapd a legbiztonságosabb vízitúrát. Egyeztessünk!  


A Rába feledhetetlen. Itt, a "magyarországi felső" szakaszán a Rába szabadon alakítja medrét, a huncut folyó azt csinál amit akar, akár hétről hétre változik a képe. Arrébb rakja a hordalékot, elbont egy olyan fövenyt, amiről lelkesen beszélünk a vendégeknek és torlaszt tesz oda, ahova - ha nem a Rábán lennénk - gyanútlanul eveznénk be.
Szállás és szállásfoglalás:
Igény szerint sátrazás (1500 Ft/fő/éjszaka) vagy vendégszoba (kétágyas szoba 7300 Ft/szoba/éj vagy 5 ágyas szoba 9000 Ft/szoba + IFA) A foglalás egyénileg is történhet és ránk is bízhatjátok. 
 

 
raba-vizitura-www.raba-vizitura.eoldal.hu-kormend-elott.jpgÉtkezés: a napközbeni étkezés önellátó, (vizet, szendvicset hozz!). 
Pontos érkezés és közlekedés:
Elengedhetetlen a pontos érkezés, köszönjük. A 8-as utat állandóan toldozzák-foldozzák, javítják, építik, ne higgy az útvonaltervező programoknak, adj hozzá egy órát a szoftver által becsült utazási időhöz. 

 

 

Mikor és hol találkozunk? 
12:30-kor találkozunk Szentgotthárdon az Alpokalja Panzió és Kempingben.

A panzió és kemping Szentgotthárdon belül a vasútállomáshoz közel, a Rába-Lapincs torkolatnál található. Szentgotthárd egyébként is biztonságos hely, ráadásul a recepciós házikóból a parkolóra látni, sőt, még a sorompóval zárt területre is be lehet parkolni, azaz a kocsit nyugodt szívvel itt hagyhatod. 
11.54-kor jön be Szentgotthárdra egy olyan vonat, amelyre Szombathelyen a Bp-Keletiből jövő IC-ről lehet átszállni. Azaz, ha vonattal jössz, kb. 12:10-re megérkezel Szentgotthárdon belül a találkozási helyre. Minden romlandó mehet a hűtőszekrényekbe. Aki nem akar költözni, kidobhatja a sátrat, vagy beteheti egy zárt helyre a poggyászát, ill. be lehet költözni a szobákba. A találkozásra már úgy gyere, hogy átöltöztél a vízhez, megvolt a naptejezés, wc, nálad van a víz/étel/tartalékruha. 


 

Mit kell hozni a Rábatúrára? Lásd a külön menüpontot!

 

1. napi Rába-túra: Szentgotthárd-Rábagyarmat (20 km)
raba-vizitura-www.raba-vizitura.eoldal.hu-sekely-raba.jpg12:10-kor üdvözlés, bemutatkozás, tájékoztató, a felszerelés kiosztása, és a biztonság kedvéért megnézzük, hogy tényleg mindenki tud-e a Rábán szükséges szinten kenuzni, aztán indulunk!

Fontos. A tájékoztató  előtt menjetek el wc-re, már legyetek túl a naptejezésen, legyen minden összekészítve. Fürdőruha, tartalék póló és short, víz és szendvics, sapka, napszemüveg, naptej kell. Biciklis kesztyű jól jöhet. Kötelező a lábat stabilan tartó lábbeli, amit nem sajnálsz. Olyan kell, amivel nem csúszol meredek, vizes parton sem. A flip-flop papucs tilos. 


kenutura-vizitura-2.jpgA szentgotthárdi beszállás után azt fogjátok kérdezni, hogy "csak ennyi a Rába?". Valóban az első szakasz nem túl nagy kihívás, olyan "babapiskóta a víz", hogy a Felső-Tiszán, Bodrogon...szóval nem éppen "kemény" vizeken szocializálódott barátaink is egyre nagyobb önbizalommal mártogatják a lapátot. Aztán jön egy "sikán", amely zseniális, mert éppen jó arra, hogy a túlzott önbizalmat csitítsa, ugyanakkor nem túl nehéz. Mindenki egy kis tanáccsal, segítséggel abszolválja. Aztán újra könnyű, szelíd vízen csatangolunk, sőt, még eveznünk is kell, mivel kezd érződni a a magyarlaki gát visszaduzzasztó hatása. Ez is csodálatos adomány, hiszen van idő tökéletesíteni a kormányzást.

13:30 Szentgotthárd után 9 km-rel Magyarlaknál áthúzás, a jobb parton szállunk ki és megkerüljük a magyarlaki zsilipet. Rövid szünet és pihenő.
14:00 Érkezés Csörötnekre, ebéd és pihenő a hídnál. Az ebéd igény szerint. Lehet önellátó, de meleg ebéd is rendelhető. Ha reggel jelzitek az igényt, a motoros futár 10 perc alatt itt van Szentgotthárdról, és várni sem kell, mert Magyarlaknál leadjuk a jelzést a futárnak, hogy lehet indulnia, azaz vele szinte egyidőben érkezünk Csörötnekre.
14:30 Ismét a vízen, hihetetlen tájon megyünk, errefelé a Rába szabadon alakítja medrét, kanyarjait rombolja, zátonyokat épít, szigeteket mos el vagy hoz létre. Itt muszáj a hajót jól kormányozni, fájdalmas az orbitális bölcsességet leírni: a Rába nem a Tisza, nem a Bodrog. 
15:00 Megállás egy szimpatikus zátonyon, pihenés és úszkálás (az elsodródásra kérjük vigyázzatok)
16:30 körül érkezés Rábagyarmatra.

Innentől a "menetrend" egyéni. Attól függ, hogy milyen szállást kértetek és hányan, ugyanis a szállás - természetesen - lehet sátor és lehet vendégházi szoba, de Rábagyarmaton a vendégházi szobák száma erősen véges. Aki Rábagyarmaton éjszakázik, azoknak a szobák elfoglalása, ill. a sátrasoknak sátorverés.

A legtöbben visszajönnek velünk Szentgotthárdra aludni. 
 

 
2. napi túra a Rábán: Rábagyarmat - Csákánydoroszló (15 km)
securedownload-2.jpgLogisztikával kezdünk, ez azt jelenti, hogy azokkal, akik az első délután visszajöttek Szentgotthárdra aludni, telekocsi rendszerben ugrunk át Rábagyarmatra.
 
Rábagyarmaton mindenki kiszáll, majd a sofőrök tovább viszik a kocsikat Csákánydoroszlóra.
A sofőröket Csákánydoroszlóról visszahozzuk Rábagyarmatra. (Transzfer szolgáltatás). 
Ha van közöttünk szállás értelemben is vándortáboros, nekik nincs logisztikai teendőjük, a vándortáborosok az induláshoz szimplán lesétálnak a pár méterre lévő Rába-partra. 
10:00 Napi ismertető, wc, felszerelés, naptejezés stb. után vízre szállás
11:00 Kedvenc zátonyainknál - ha jó a víz - úszkálás, de minimum pihi, nézelődés, falatozás
12:30 Ebéd
13:30 Érkezés, de előtte még van egy "sikán", amely a világ egyik legszebb tája. Hazautazás

 


Hívj, minden kérdésre szívesen válaszolunk! +36209342760, raba_vizitura@yahoo.com

Jelentkezés a Rába-vízitúrára : 
1. Egyeztetés,
2. Jelentkezés és visszaigazolás, 
3. Díjfizetés

 

1. Egyeztetés, kérjük hívj/hívjon: +36 209 342 760
Fontos a létszám, az időpont és időtartam, hogy vonattal vagy kocsival jöttök, hány autóval, mik a szállás és étkezési igények, a szállást ki foglalja, hány főnek kell sátras és hány embernek, milyen elosztásban szükséges vendégszobás elhelyezés. 
Tapasztalt vízitúrázókból áll-e társaság, lesz-e elég kormányos, szükséges-e kenuzás tanulás, hány kajakra, hány kenura van szükség. 
Van-e bármi, amit tudnunk kell, a darázscsípés-allergiától, az epilepszián és cukorbetegségen át odáig, hogy (mondjuk) 3 ember egy nappal korábban megy el, és az "Elemér" 232 centi magas, a súlya pedig 181 kg.  

 

 

2. Jelentkezés és visszaigazolás

2.1. Kérjük a "szerződési és részvételi feltételek", és "mit kell hozni" részek gondos, alapos elolvasását a honlapon, majd kérünk egy jelentkezési lap kérő e-mailt (raba_vizitura@yahoo.com). 
2.2. A ti e-mailetekre küldött válasz e-mailben küldünk egy jelentkezési lapot, amelyet elolvasás és jóváhagyó tudomásul vétel után, minden rubrikát kitöltve, a számlázási címnél az irányítószámot nem elfelejtve a raba_vizitura@yahoo.com e-mailre kérünk visszaküldeni.
2.3. A jelentkezést visszaigazoljuk.

 

 

3. A Rába-evezés díjfizetése
A visszaigazolás napján vagy a visszaigazolást követő napon kérjük a túradíj utalását. 
Az utaláshoz az adatok:
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007

A megjegyzés rovatba kérjük a vízitúrára jelentkező számlázási címét irányítószámmal, és a kenutúra időpontját (hónap, kezdőnap és utolsó nap) valamint beírni azt, hogy "Rába kenutúra" vagy "Rába vízitúra", ha nem fér ki, csak annyit, hogy "Rába kenu", ha az sem, akkor annyit préselj be, hogy "Rába" 
 

Pl. 
1106 Bp., Gábor Áron köz 43. 

2023. május 27-28.
Rába vízitúra