Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Szeptember 23-24. Dráva vízitúra

drava-vizitura-3.jpgDráva kenutúra, Dráva vízitúra: 
Az első napon (csodahelyen) megtanulsz kenuzni, sokat gyakoroljátok a kenu irányítását, a második napon pedig Vízvártól Barcsig túrázunk (38 km). 
Fontos! A Dráva partot az első napi betanulás / part közeli gyakorlás végén ELHAGYJUK, a sátras vendégek is "bent" egy panzió, ill. vendégház udvarán, vagy kempingben sátraznak. Másnap délelőtt úgy jövünk ki a partra, hogy éjjelre senki nem maradt kint aludni a Dráva parton. 


Céges csapatépítés a Dráván, iskoláknak osztálykirándulások

vizvar-drava-tura-2.jpg

Kérhettek a Drávára más időpontra is céges csapatépítő vízitúrát, egyéni vízitúrát, osztálykirándulást. Az egyéni vagy "külön" vízitúrán nincsenek "idegenek", csak az adott csoport tagjai, vagy cég, vagy oktatási intézmény, önkormányzat munkatársai, baráti társaság tagjai vesznek részt a vízitúrán. Ezt hívjuk egyéni kenutúrának. Az egyéni túrák esetén az időbeosztást természetesen egyeztetjük, ill. a vendégek igényeit követjük. 

 

1. nap a Drávánál: tanulás, gyakorlás, gyakorlás... és még több gyakorlás 
Kezdőknek a Dráva vízitúra előtt betanítás 
img_20180913_102058.jpgAz egész első nap délutánját a tanulásra, gyakorlásra szánjuk. Három legyet is ütünk egy csapásra. Egyrészt biztonságossá, másrészt - szenvedés helyett - őrülten élvezetessé tesszük a másnapi Dráva-vízitúrát. Harmadrészt az a táj, ahol tanulunk kenuzni sem semmi ..... Szürreálisan gyönyörű. Szakmailag felkészülten, türelemmel tanítjuk meg, hogy hogyan kell a kenut irányítani. Mivel a Dráva - pláne áradás idején - sebes folyó, ha még (kenuzási szempontból) nem rutinos a társaság, akkor az a legjobb, ha az első napot tanulásra és (akár sok) gyakorlásra szánod, ill. szánjátok. Jól tanítunk. Másik sapkáinkban mindannyian tanárok, trénerek, felnőttképzési szakértők vagyunk. Vízvár egyetlen Dráva-partjánál találkozunk - ha nem egyeztettünk mást - 13 órakor úgy, hogy kérjük addigra legyetek túl az ebéden! Felszerelésosztás után vízre tesszük a hajókat és kezdjük a tanulást. Legalább másfél órát, de ha szükséges - nem hajt a tatár - 3 órát vagy akár többet szánunk a tanulásra és gyakorlásra. A betanulás addig tart, amíg nem "minden tökéletes". 

 

2. napi Dráva-kenutúra: vízitúra Vízvár és Barcs között (38 km)

drava-vizitura-www.drava-vizitura.eoldal.hu--vizvar-utan.jpgA napi tájékoztató, wc, naptejezés, vízitúra előtti bemelegítés és a vízre szállás után földöntúli tájon evezünk. Tágas sóderpadok, méltóságteljes és a zátonyok közötti kanyarok után a Heresznyei-magaspartnál jó esetben szép számmal láthatunk parti fecskét és gyurgyalogot, amely a 6-7 tojásból álló fészekalját mélyen beássa a part falába. (A "szép számmal" kapcsán egy fájdalmas igazság. Még 10 éve is többezres állomány költött itt, ma már ennek csak töredéke fészkel.)


drava-vizitura-www.drava-vizitura.eoldal.hu-heresznyei-magaspart-uj.jpgVízitúránk első hosszabb, nem csak wc-szünetes pihenője Heresznyénél (185 fkm) a bal parton lesz, ahol régebben "hivatalos" táborozóhely is volt.
Heresznye térségében nem kizárt a sóderbányászat. Ha igen, akkor figyelmet igényel az evezés, szigorúan a túravezető nyomvonalában kell haladni. A hosszabb pihenők mellett a nap során természetesen rövid wc-szünetet sokszor tartunk, hölgyek balra, urak jobbra...
Ebédszünet Babócsa, Jelkusnál (177,8 fkm jobb parton) majd újabb tervezett relax Jaminánál (158,3 fkm, bal parton) 
A kényelmes, rohanás nélküli vízitúra végén 16 és 17:00 óra között érkezünk Barcsra. Az autók sofőrjei Barcsról busszal visszaugranak a Vízváron hagyott autókért, és minden autó Barcsra jön, ahol felveszik a sofőrök az utasaikat.   


vizitura-dravan-www.drava-vizitura.eoldal.hu-drava-vizitura-dravaszabolcshoz-kozel-01.jpgSzállás
Ha kétnapos programja jöttök, akkor Barcson vagy Barcs közelében vagy Vízváron keressétek a szállást. A szállás igény szerint
a) vendégszobák, panziók, apartmanok vagy 
b) a sátrasok Vízváron bent a faluban, Barcson pedig a szabadstrand közelében egy panzió udvarán, vagy a Termál kempingben tudják kidobni / felverni sátraikat. Fontos. Nem használjuk a Dráva-partot a sátrazásra, elhagyjuk a partot. Ezt a túrából történő kizárás terhe mellett a jelentkezéskor kérjük szépen jóváhagyólag tudomásul venni, csak így tudsz velünk a Dráva vízitúrán tartani, mivel kizárólag így kapjuk az egynapos túrákra az engedélyt. 
Vacsora: önellátó (Barcson van több étterem, van kínai büfé, giroszos, "Meki", kvázi minden) 

 

Hívj, minden kérdésre szívesen válaszolunk, továbbá ha egyéni túra iránt érdeklődsz/érdeklődtök, akkor a Dráva túra időpontja függvényében 5 perc alatt mondjuk, hogy az adott időpontra tudunk-e engedélyt kapni, és ha igen, rögtön mondjuk, ill. e-mailben is küldjük az időponttól függő túradíj összegét.
+ 36209343760
 

Jelentkezés a Dráva vízitúrára: 
 

1. Egyeztetés, kérjük hívj/hívjon: ​+ 36209343760
Fontos a létszám, mivel nagyon kis létszám esetén nem tud indulni a Dráva túra, fontos az időpont és időtartam, hogy vonattal vagy kocsival jöttök, hány autóval, mik a szállás és étkezési igények. Ha a szállást tőlünk kéritek, akkor hány főnek kell sátras és hány embernek, milyen elosztásban szükséges vendégszobás elhelyezés. 
Tapasztalt vízitúrázókból áll-e társaság, van-e elég tapasztalt vezérevezős és rutinos kormányos, szükséges-e kenuzás tanulás, a létszám és a testsúlyok alapján hány kajakra, hány kenura van szükség. 

2. Jelentkezés és visszaigazolás

2.1. Kérjük a "szerződési és részvételi feltételek", és "mit kell hozni" részek gondos és alapos elolvasását a honlapon, majd kérünk egy jelentkezési lap kérő e-mailt (drava_vizitura@yahoo.com). 
2.2. A ti e-mailetekre küldött válasz e-mailben küldünk egy jelentkezési lapot, amelyet elolvasás és jóváhagyó tudomásul vétel után, minden rubrikát kitöltve, a számlázási címnél az irányítószámot nem elfelejtve a drava_vizitura@yahoo.com e-mailre kérünk visszaküldeni.
2.3. A jelentkezést visszaigazoljuk.

3. A Dráva-evezés díjfizetése
A visszaigazolást követő 14 órán belül kérjük a túradíj utalását. 
Az utaláshoz az adatok:
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007
A megjegyzés rovatba kérjük a vízitúrára jelentkező számlázási címét irányítószámmal, és a kenutúra időpontját (hónap, kezdőnap és utolsó nap) valamint a beírni azt, hogy "Dráva kenutúra" vagy "Dráva vízitúra", ha nem fér ki, csak annyit, hogy "Dráva kenu", ha az sem, akkor annyit préselj be, hogy "Dráva". 

Pl. 3102 Örsmegyer, Szélforgó u. 3. 2024. szeptember 23-24. Dráva vízitúra