Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Május 4. Gemenc vízitúra, kenutúra Gemencen

20190609_gemenc-kenutura.jpgGemenci kenutúra családoknak, egyéni vízitúrázóknak, baráti társaságoknak! 

Gemenc mindig fantastico. Ha nem "nagy" a víz, akkor a mellék- és holt-ágakon evezhetünk. Nagy víz idején pedig egyenesen a világ egyik legszupibb vízitúra-terepe. 

Megtanítjuk a kenu irányítását. A jó oktatásnak hála a kenu nem lesz makacs öszvér, nem leszel kiszolgáltatva a víznek, a hajód arra megy majd, amerre te akarod. 
Nem terheljük túl a kenukat, ráadásul tudunk adni 3-, 4-, 5-, sőt, még 7-fős kenukat is!! Sőt, jöhettek 1-es, vagy 2-es kajakkal is. Áradás idején nem csak a mellék-, és holt-ágakon, hanem bent az erdőben is barangolunk kenukkal. 

 

A gemenci vízitúra

gemenc-vizitura44.jpgTalálkozás 9 óra 59 perckor, a Ponty és Bárka utcák találkozásánál, Baja üdülő övezetén, Baja-Dunafürdőn belül. parkolásban segít a túravezető. A vízitúrázást most kezdőket megtanítjuk kenuzni. A kenuzás megtanulását követően ismertető, naptejezés, bepakolás, ismételt wc, "leltározunk", hogy semmi ne maradjon a parton és nekivágunk a gemenci túrának. A vízállástól függően 10-12-14 km-t teszünk meg a Duna mellék-, és holt-ágain.  Jellemzően 15 és 16 óra között oda érkeztünk, ahol a nap során parkolt a kocsid. Közben lesz egy rövid, durván 80 méteres szakasz, ahol meg is kell húzni a lapátokat. Baján, Baja környékén mindenki ott vesz ki magának szállást, ahol jólesik. 

+36209342760

A Gemenci vízitúrák díja

 

gemenc-vizitura-arteri-gemenc-12.jpgJelentkezés a gemenci vízitúrára és a túradíj utalása: 
Egy hívást kérünk szépen vagy írj, használd nyugodtan a "rábás" e-mail címünket, tehát küldj egy e-mailt a raba_vizitura@yahoo.com-ra és mindenben segítünk. +36209342760

Fogjuk kérni egy jelentkezési lap kitöltését.

A jelentkezést követően - ha van helyünk - 24 órán belül visszaigazolást küldünk. A visszaigazolás utáni 24 órán belül kérjük a vízitúra díjának (át)utalását. Csak a vízitúra díja utalandó.
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007
A közlemény rubrikába az irányítószámot nem elfelejtve, kérjük a kenutúrára jelentkező számlázási címét és a gemenci vízitúra időpontját beírni. 

Az evezésre jelentkező nevét az amúgy is szűkös közlemény rovatba NE írd be! Egyrészt felesleges, hiszen eleve azzal kezdődik a banki infó, hogy honnan jön egy utalás. Ráadásul elveszi a nagyon kevés karaktert engedő mezőben a helyet. De írd be, hogy "Gemenc", hogy tudjuk melyik vízitúránkra jössz, és ne máshol várjunk. Tehát például azt írd be, hogy (ha éppen itt laknál, de nem itt laksz): 

 Tehát például azt írd be, hogy (ha éppen itt laknál, de nem itt laksz): 2092 Budakeszi, József A. u. 44.  2024. május 4. Gemenci kenutúra