Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Július 1-2. Tisza-tavi vízitúra, választhatóan 1-, vagy 2-napos családi kenuzás

img_0046.jpgA Rába előtt egy jó kis Tisza-tó kenutúra? Egy Tisza-tavi vízitúra tökéletes felkészülés a Rábára, mivel a gyors sodrású Rábán nem lehet megtanulni a kenu irányítását. 
A Tisza-tóra jöhettek kenuzni kvázi bármikor, hiszen a Tisza-tónál szó szerint minden nap van túránk. És a Tisza-tóra jöhetsz akár egy hétre is. Ilyen értelemben a július 1-2-i tisza-tavi vízitúra csak példa, de jó példa, hiszen ez is választhatóan 1-, ill. 2-napos kenutúra, amely túrának jöhetsz akár az első, akár a második napjára. Csak tőled függ. Még egyszer.... 
A biztonság érdekében a Rábán nem lehet a kezdő vízitúrázóknak vízre szállni, a Rába egy kezdőnek életveszélyt jelent. Egy Rába-túra előtt a fokozatosság jegyében érdemes nem sodrásos helyen először megtanulni a kenuzás csínját-bínját. Ilyen hely több is van, közöttük az egyik a Tisza-tó. A Tisza-tavi vízitúrák különlegessége, hogy nem egy uncsi nagy víz, mint (jaj, mit fogunk ezért kapni) a Balaton, hanem rengeteg izgi, millió kanyarból álló szűk, vékony, keskeny járata van. És - szakmailag jó betanítás után - a sok-sok kanyarral szerez mind a kormányos, mind a vezérevezős rutint, gyakorlatot. Magyarán érdemes jönni egy tisza-tavi kenuzásra szimplán azért, mert lélegzetelállító, másrészt tökéletes felkészülés is egy Rábás megmérettetésre. A részleteket itt találod: www.tisza-to-vizitura.hu. És természetesen hívhatsz is minket:

+36 20 934 2760