Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Augusztus 26-27-i, családi vízitúra Gemencen, gemenci kenuzás

img-b58c5cc41b99d357b62043ece224c089-v.jpgA Rába előtt egy gemenci kenutúra?Gemenci vízitúra, igény szerint 1-napos vagy 2-napos evezés. 

Üss két legyet egy csapásra! Legyen egy szupi kenutúrád hihetetlen helyeken, szerezz egy életre szóló élményt, és készülj fel a Rábára, mivel a Rábára - a saját biztonsága érdekében - kezdő túrázó nem jöhet. Remekül megtanítjuk neked a kenu irányítását.

gemenc-kenu.jpgNem terheljük túl a kenukat. Tudunk adni 3-, 4-, 5-, sőt, még 7-fős kenukat is!! Sőt, jöhettek 1-es, vagy 2-es kajakkal is. Áradás idején nem csak a mellék-, és holt-ágakon, hanem bent "a mangrove dzsungelben" is barangolunk kenukkal. És Gemencre érdemes alacsonyabb vízállás mellett is jönni. Tavasztól októberig evezhetünk csodás fattyú- és holt-ágakon. 

Egy Gemenci kenuzás remek edzés, jó kis felkészülés a Rábára. A gemenci túrákban van, a kenu kontrollja kompetenciát kiválóan fejlesztő olyan felfelé evezés is egy 60-80 méteres szakaszon, ahol meg kell húzni a lapátokat, de érzéssel, mert billenhet, borulhat a kenu. A besöprés, eltolást ott élesben gyakorolhatod. Tökéletes tanpálya, tökéletes edzés. Nem erőkifejtés értelemben. A gemenci vízitúráknak van olyan része, amikor a nyílt Dunán jövünk le, ami tempójában kb. olyan, mint "átlagban" a Rába. De a Dunán van hely és idő korrigálni, manőverezni, anélkül, hogy besodródnánk valami nagyon kellemetlen helyre. A Rábán viszont szép számmal fordulnak elő olyan helyek, ahonnan senki ki nem jön. Nem mellesleg a gemenci kenuzás sok szempontból abszolúte különleges. A Gemenc-túra egy ártéri erdő, mégpedig Európa egyik legnagyobb ártéri erdejének felfedezése. Gemenc is izgalmas, de nem adrenalin értelemben kalandos kenutúra. Gemencen nem a borulás, a beakadás elkerülése az elsődleges cél, hanem a még több szépség felfedezése. Gemenc a paradicsom, az édenkert, az élüszion, a nirvána. Kell figyelni, de kikapcsolódás. Vagyis Gemencen is kell figyelni, "de elég a 100%".

 gemenc-vizitura-arteri-18.jpgAmi mégsem 1000%, ami pedig a Rába koncentráció igénye. Hiszen a Rábán egy másodpercre nem vesszük le a szemünket a vízről, egyszerre stratégiai tervezzük a köv. 200 métert, és kerüljük ki a vízben 5 méterre lévő fákat, akadályokat. 

Gemencnek sok arca van. Gemenc gyönyörű akkor is, ha "csak" a Duna mellékágaiban lehet haladni, akkor pedig egyenes durva, amikor a fák közé is be lehet evezni. Az totál KO. Zsibbasztóan klassz!! A gemenci vízitúráinkra jöhetnek gyermekes családok, a Rábával (és a Hernád felső szakasszal, Murával) kapcsolatos "extra óvatosság a négyzeten" policy-nk nincs. Gemencen van hol megtanítani a kenu kormányzását, a Rábán jó "tanpálya" nincs. A Rábán mindenütt, de még a Lapincson is könnyű elsodródni, vagy ha nem is sodródik el valaki, érezheti úgy, hogy mindjárt .... és akkor jön a pánik. 

1. napi vízitúra a gemenci erdőben

20190609_gemenc-kenutura300jpg9:30-kor Baja-Dunafürdőn a Bárka utca végén találkozunk. A kenuzással most barátkozó vízitúrázókat megtanítjuk a kenu irányításának csínjára-bínjára. A kenuzás megtanulását követően ismertető, bepakolás és ismételt wc után "leltár", hogy semmi ne maradjon a parton és show time. Magasabb vízállás idején fák közötti kanyargás is vár rád a kb. 4-5 órás gemenci vízitúra során. Csillagtúrára indulunk, az indulási ponthoz térünk vissza.  

2. napi Gemenc-vízitúra

Ha kétnapos Gemenc-túrára jöttetek, és már tegnap is voltatok kenuzni, 9-re gyertek ki az első napon már egyeztetett helyre. gemenc-vizitura-4_resized.jpgHa valaki a kétnapos vízitúra második napján kapcsolódik be a kenuzásba, akkor egyeztetjük a vízre szállás helyét, idejét, ill. az aznapi kezdőket is a túra előtt megtanítjuk a kenu irányítására. 

16:00 és 17:00 között érkezünk.  

 

+36209342760

 

A Gemenci vízitúrák díja
 

Jelentkezés a gemenci vízitúrára és a kenutúra díjának utalása: 
Hívj és mindenben segítünk. + 3620934270. Fogjuk kérni egy jelentkezési lap kitöltés utáni visszaküldését. gemenc-vizitura@yahoo.com

gemenci-vizitura-64.jpgA jelentkezést követően - ha van helyünk - 24 órán belül visszaigazolást küldünk. A visszaigazolás utáni 24 órán belül kérjük a vízitúra díjának (át)utalását.

Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007
A megjegyzés rovatba az irányítószámot nem elfelejtve, kérjük a kenutúrára jelentkező számlázási címét, a gemenci vízitúra időpontját és azt beírni, hogy "Gemenc" (ne - mondjuk - a Dráván várjunk).