Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Május 31. - Június 2. Rába vízitúra, választhatóan 1 vagy 2 vagy 3 napban

kenutura-vizitura-3.jpgRába-vízitúra. Választhatóan 3-, vagy 2-, vagy 1-napos vízitúra a Rábán. Igen, lehet jönni csak egy vagy az első két napra is. Kívánság szerint vándortábor vagy csillagtúra. 

 

Mi a különbség a vándortábor és a csillagtúra között (itt a csillagtúra helyett - mivel a szállásra vonatkozik - lehet, hogy jobb az "állótábor" szót használni)? A második éjszakát a vándortáborosok Rábagyarmaton töltik (a szállás sátor vagy korlátozott számban vendégszoba), a csillagtúrázók szállása pedig mindkét éjszakára Szentgotthárd. 

Vízitúra-vezetőink: jobban vigyáznak, mint egy kotlós és egy gésát simán lepipálunk ügyfélszolgálatban. Ha nálunk felborulsz, fehér holló díjat kapsz, mivel megtanítunk jól kormányozni
Autóval jöttök? Autósoknak is ideális logisztika.

Hajó: kenu, korlátozott számban kajak
 

 

Wc: a napi programoknál külön alpokalja-motel-szentgotthard-uj.jpgaz összes pihenőt, megállót nem tüntetjük fel, de diszkréten, hölgyek jobbra, urak balra elven "számtalanszor" pisilünk

Közlekedés: autóval vagy vonattal vagy busszal
 

 


Szállás: Igény szerint sátor vagy vendégszoba, a sátrazás 1500 Ft/fő, a szobaárak a helytől függően imgp2385.jpg3500-5000 Ft/fő/éj. Ha vadkempingezni akartok, hozzon mindenki sátrat és kérjük, hogy se szemetet, se "mást" ne hagyjatok ott. A vadkempinges esetben a szakaszok település szempontból a lentiekkel azonosan alakulnak, de ilyenkor a "nomádozókat" a vadkemping szempontból klassz helyeken hagyjuk, a többieknek meg vendégszoba vagy kempinges sátrazás vagy a fix szállás.
Szállásfoglalás: nekünk kényelmesebb, ha magatok foglaljátok:), de persze szívesen segítünk
Logisztika: autósoknak is zseniálisan optimalizált telekocsi rendszer, az utolsó napon csak be kell szállni és lehet indulni haza.
Étkezés: önellátó vagy rendelhető vacsora. 

 

1. napi vízitúra: Alsószölnök - Szentgotthárd (6+9 km)
kenutura-vizitura-5.jpgTalálkozás 12:30-kor Szentgotthárdon az Alpokalja panzió és kempingben.  
12:30 Üdvözlés, tájékoztató, ebéd, majd átugrunk a vízre szállás helyére, itt naptejezés, felszerelés, wc, víz és szendvics bepakolása után amíg a profik bemelegítenek, a most először vízitúrázókat megtanítjuk kenuzni. Legyen nálatok minden összekészítve. Fürdőruha, tartalék póló és short, víz és szendvics, sapka, napszemüveg, naptej kell. Biciklis kesztyű jól jöhet. Fontos a lábat stabilan tartó lábbeli, amit nem sajnálsz, amivel nem csúszol meredek, vizes parton sem. A flip-flop szandálka "tilos".
14:00 Indulás! Izgalmas vízen evezünk, a táj csoda. Az egész vízitúra fantasztikus, de az első nap egyenesen elképesztő. Szebbnél szebb nyugis "ágak" vagy kalandos zúgók között választhatnánk, de mi mindig a nyugis hurkokon jövünk le, nem választjuk a Kis-Niagarákat. 

15:30 Pihenő
17:30 Szentgotthárdra, a szállásunkhoz érünk. A sátrasoknak sátorverés, a vendégszobát kérőknél beköltözés, a sofőrökkel visszaugrunk az Alsószölnökön hagyott autókért
19:00 Vacsora (lehet önellátó vagy rendelt)

2. napi Rába-vízitúra: Szentgotthárd-Rábagyarmat (20 km)
securedownload-2.jpg
Pompás, sőt, annál is jobb nap vár ránk.

Önellátó vagy rendelhető reggeli, előtte a sofőrökkel "logisztikázunk", az autókat ugyanis a sofőrök leviszik a célba és visszajövünk a sofőrökkel Szentgotthárdra.

10:30 Naptejezés, wc, stb. előkészületek után indulás.
Szentgotthárd után azt fogjátok kérdezni, hogy "csak ennyi?". Valóban az első szakasz nem túl nagy kihívás, olyan "babapiskóta a víz", hogy a Felső-Tiszán, Bodrogon...szóval nem éppen "kemény" vizeken szocializálódott barátaink is egyre nagyobb önbizalommal mártogatják a lapátot. Aztán jön egy "sikán", amely zseniális, mert éppen jó arra, hogy a túlzott önbizalmat csitítsa, ugyanakkor nem túl nehéz. Mindenki egy kis tanáccsal, segítséggel abszolválja. Aztán újra könnyű, szelíd vízen csatangolunk, sőt, még eveznünk is kell, mivel kezd érződni a a magyarlaki gát visszaduzzasztó hatása. Ez is csodálatos adomány, hiszen van idő tökéletesíteni a kormányzást.

 

kenutura-vizitura-2.jpg

12:00 Szentgotthárd után 9 km-rel Magyarlaknál áthúzás, a jobb parton szállunk ki és megkerüljük a magyarlaki zsilipet. Rövid szünet és pihenő.
13:00 Érkezés Csörötnekre, ebéd és pihenő a hídnál. Az ebéd igény szerint. Lehet önellátó, de meleg ebéd is rendelhető. Ha reggel jelzitek az igényt, a motoros futár 10 perc alatt itt van Szentgotthárdról és várni sem kell, mert Magyarlaknál leadjuk a jelzést a futárnak, hogy lehet indulnia, azaz vele szinte egyidőben érkezünk Csörötnekre.
13:30 Ismét a vízen és jön az egyik fénypont, hiszen errefelé a Rába szabadon alakítja medrét, kanyarjait rombolja, zátonyokat épít, szigeteket mos el vagy hoz létre.

14:00 Megálló kedvenc zátonyainknál, úszkálás
15:30 Érkezés Rábagyarmatra, a vándortáborozóknak a szobák elfoglalása, ill. a sátrasoknak sátorverés.

Mivel már itt vannak a kocsik, ha van kedved, csatlakozz hozzánk. Délután Rábagyarmatról fakultatív autós kirándulást teszünk Szalafőre. Szalafőn letesszük a kocsikat és bérelt biciklikkel helyes kis erdei utakon átkerekezünk Szlovéniába, aztán raba-vizitura-www.raba-vizitura.eoldal.hu-pityerszer-skanzen-2014.jpgvisszakanyarodunk, őserdőt csodálunk, Szalafőn megnézzük a Pityerszert és - ez a fakultatívon belül is fakultatív program - vacsorázunk
 Magyarország - szerintünk - egyik leghangulatosabb vendéglőjében, ahol a helyi fiatalok sakkoznak. Ahol a helyi vendégek nem lecsúszott, leépült szerencsétlen emberek, hanem kulturális értelemben "jóarcú" európaiak.
A helybeliek jönnek a gyerekekkel a finom és megfizethető vacsorát megenni. Közbiztonság 1000 millió százalék.
Az Úr 1664-ik esztendeje, a Szentgotthárdi csata óta itt nem volt nézeteltérés :). Ez a nyugalom szigete. 
Innentől a "menetrend" egyéni. Attól függ, hogy milyen szállást kértetek és hányan, ugyanis a szállás lehet sátor és lehet vendégházi szoba, de Rábagyarmaton a vendégházi szobák száma erősen véges, egy vendégház van és szobájuk csak 8 főre van, van, aki visszajön velünk Szentgotthárdra aludni.
 

3. napi Rába-túra: Rábagyarmat - Csákánydoroszló 
raba-vizitura-www.raba-vizitura.eoldal.hu-kormend-elott.jpgReggeli önellátó. A reggeli után a vonattal, busszal jött vendégeknek semmi dolguk, az autósokkal pedig logisztikázunk. 
Az autósok átviszik a kocsikat Csákánydoroszlóra és mi visszahozzuk a sofőröket Rábagyarmatra vagy ugyanez mehet telekocsi rendszerben, amelyhez mi nem is kellünk.
9:30 Következik az újabb elmondhatatlan vízitúra, ezúttal Magyarország egyik legszebb vízitúrás szakaszával. Látni kell, csak átélni lehet. Elképesztő. A Rába egy másik szavakkal nem igazán leírható szakaszán evezgetünk
13:30 Opcionális ebéd, majd hazautazás.
 

A Rába vízitúrák túradíjai 

Hívj, minden kérdésre szívesen válaszolunk! +36209342760, raba_vizitura@yahoo.com

Jelentkezés a Rába-vízitúrára : 
1. Egyeztetés,
2. Jelentkezés és visszaigazolás, 
3. Díjfizetés

1. Egyeztetés, kérjük hívj/hívjon: +36209342760
Fontos a létszám, az időpont és időtartam, hogy vonattal vagy kocsival jöttök, hány autóval, mik a szállás és étkezési igények, a szállást ki foglalja, hány főnek kell sátras és hány embernek, milyen elosztásban szükséges vendégszobás elhelyezés. 
Tapasztalt vízitúrázókból áll-e társaság, lesz-e elég kormányos, szükséges-e kenuzás tanulás, hány kajakra, hány kenura van szükség. 
Van-e bármi, amit tudnunk kell, a darázscsípés-allergiától, az epilepszián és cukorbetegségen át odáig, hogy (mondjuk) 3 ember egy nappal korábban megy el, és az "Elemér" 232 centi magas, a súlya pedig 181 kg.  

2. Jelentkezés és visszaigazolás

2.1. Kérjük a "szerződési és részvételi feltételek", és "mit kell hozni" részek gondos és alapos elolvasását a honlapon, majd kérünk egy jelentkezési lap kérő e-mailt (raba_vizitura@yahoo.com). 
2.2. A ti e-mailetekre küldött válasz e-mailben küldünk egy jelentkezési lapot, amelyet elolvasás és jóváhagyó tudomásul vétel után, minden rubrikát kitöltve, a számlázási címnél az irányítószámot nem elfelejtve a raba_vizitura@yahoo.com e-mailre kérünk visszaküldeni.
2.3. A jelentkezést visszaigazoljuk.

3. A Rába-evezés díjfizetése
A visszaigazolás napján vagy a visszaigazolást követő napon kérjük a túradíj utalását. 
Az utaláshoz az adatok:
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007

A megjegyzés rovatba kérjük a vízitúrára jelentkező számlázási címét irányítószámmal, és a kenutúra időpontját (hónap, kezdőnap és utolsó nap) valamint a beírni azt, hogy "Rába kenutúra" vagy "Rába vízitúra", ha nem fér ki, csak annyit, hogy "Rába kenu", ha az sem, akkor annyit préselj be, hogy "Rába" 
Pl. 

Május 31. - Június 2. Rába vízitúra 2740 Abony, Tiszai u. 3.