Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2024. Június 20-23. Bodrogzug + Hernád kenutúra, választhatóan 1-4 napos vízitúra

20150530_bodrogzugi-arter-evezes-kenu-bodrog-vizitura.jpgBodrogzug + Hernád kenutúra kombinált vízitúra. Az első két nap Bodrog-ártér, a második két nap Hernád, így lesz a kenuzás 4-napos. Tehát: 2 nap Bodrogzug vízitúra + 2 nap Hernád vízitúra = 4-napos evezés. 
 

Az első 2 nap ártéri kalandozás a Bodrogzugi ártérben. Sok kanyargással gyakorlod a kenu irányítását, amihez a túravezető folyamatos segítséget ad. Önmagában is gyönyörű vízitúra plusz felkészítünk arra is, hogy biztonsággal tudj a Hernádon vízre szállni.

Két szállásunk lesz, Tokajban és a Hernád mentén (Gibárton vagy Perén vagy Nagykinizsen foglaljuk) A szállás mindkét helyen igény szerint sátor vagy vendégházban szoba. A szállást foglald, vagy - ha elég korán jelentkezel a vízitúrára - mi foglaljuk neked. Az általunk foglalt szállásokon a sátrazás díja 1500-2000 Ft/fő, a vendégszobák díja pedig 6-8000 Ft/fő/éj. 

 

1. napi bodrogzugi vízitúra

arteri-evezes.jpg10:30-kor Tokajban, a Bodrogkeresztúri út 3. alatt találkozunk. Üdvözlés, tájékoztató, kiosztjuk a felszerelést, vízre tesszük a hajókat, következik az evezés- és kormányzás tanulás azoknak, akik először vízitúráznak. Amikor a pár perce még kezdők befejezik a tanulást és a gyakorlást, érdemes még egy wc-látogatást megejteni és utána: "hurrá". A tokaji vízre szállás után a Bodrogon lapátolgatunk.

Az indulás után 1 kilométerre evezünk be egy festői oldalágba. Hamarosan egy mini zsilipen haladunk át. A zsilip mögött jöhet a korai ebéd.
 
Az ebéd önellátó, hozzatok magatokkal szendvicset ebédre és legalább 1,5 liter alkoholmentes innivalóról is gondoskodjatok. Indulás előtt még egy mosdószünet a természet lágy ölén, hölgyek jobbra, urak balra módon. A hami után pedig elképesztő tájon lapátolunk. Felfedezzük az ilyenkor már nem is olyan bonyolult labirintust, vízitúrázunk a szeszélyesen tekergő, tündérrózsás, vízitökös Zsaró-éren. 
 
bodrogkeresztur.jpgAztán átvágjuk magunkat a Nagy-tó kolokánmezején. Lehet, hogy lesz egy szakasz, ahol kihívásokra "kész" hozzáállás kell ahhoz, hogy átjussunk. Tokajtól 7 kilométerre jutunk ki (vissza) a Bodrogra. 
A tempó függvényében érünk vissza az indulási helyre, hajótisztítás. Akinek mi foglaltuk a szállást, a támaszpontra érkezett. Aki Tokajban, Tarcalon, Bodrogkeresztúron stb. vett ki szobát, annak séta vagy rövid autózás "haza". Késő délután ingyenes fakultatív programként lehet tenni egy gyors sétát a csak nevében kopasz Kopasz-hegy tetejére. A vacsora önellátó.
 2. napi vízitúra a Bodrogzugban
p1250454.jpgA reggeli önellátó pl. a szállástól egy perc sétányira lehet nagyon finom szalonnás vagy sonkás rántottát (v)enni. Mind a többnapos vízitúrán résztvevőkkel, mind a "csak" erre a napra érkező vízitúrázókkal 10:30-kor találkozunk Tokajban a Bodrogkeresztúri út 3. alatt.  
A csak egy napra jövő, és most először  túrázókat a parkolás, wc, üdvözlés, tájékoztató és a felszerelés kiadása megtanítjuk kenuzni, kenut irányítani, kormányozni. Amíg világbajnokká válnak, addig a profik bemelegítenek. 

Hamarosan a Bodrogzugban vagyunk. Ha a vízitúra második napján vagy, az út eleje megegyezik a tegnapival. A zsilip után már ismerősként fogsz kanyarodni balra az első uzsonna- és pisilési szünetet megejtendő.

A lábnyújtóztatás, fotózás, táblaolvasgatás után visszacihelődünk.

Bodrog-ártérben hamarosan keletre tartunk egy olyan elágazásnál, ahol tegnap még (durván) nyugat felé lapátolunk. Most észak-keletnek tartunk. 

img_20170603_bodrogzug-bodrog-kenuzas.jpgHa az ártérben a mezők felett is van víz, eleganciával suhan át a kenukaraván a dzsungelen. Néhol erdők, fák között, vagy a légvonalnál is egyenesebben manőverezzük át magunkat a "Zalkodi partokra". Ha a kenutúra idején nem lesz magas vizünk, akkor egy jót kanyargunk az ártérben, és valahol egy kilátótorony és Zalkod között fordulunk. 16:30 és 16:45 között érünk vissza és irány a Hernád melletti kemping és vendégház. Bő egyórás autókázás után érkezünk a Hernád mellé, de előtte Tokajban megejtjük a bevásárlást a hétvégére. 

 


3. napi (Hernád) vízitúra: 12 vagy 19 km nettó vadregényes izgalom (G/PN)
20150531_vizitura-hernad-3.jpgA reggeli önellátó vagy rendelt. 
10:30: a kocsik a napi célba mennek, a sofőrökkel teleautóst játszunk. Aki pénteken kapcsolódik be a Hernád vízitúrába, azt arra kérjük, hogy 10 órára érkezzen meg a résztvevőknek e-mailben megküldött helyre. 
Aztán jöhet a Hernád. Csak szimplán annyit, hogy életed egyik legemlékezetesebb élménye lesz. 
Megállunk majd a hívogató lapajokon, ott lehet pihizni, de mindent szabad, jöhet a foci, a röpi, szundikálás, úszkálás, vízilabda vagy meditáció, jóga. 

Szállás: A sátrasoknak 1500 Ft/fő, a vendégszobát kérőknek szoba 4-6-8000 Ft, ha mi foglaljuk. Az utolsó két-három-x hónapban a szállásfoglalás a környéken önállóan történik.   
Vacsora: igény szerint önellátó vagy rendelt vacsora

 

4. napi vízitúra: 21 km-es kenuzás a Hernád egyik "legtutibb" szakaszán.

20190618_121549_resized.jpgHernád vízitúra extázis fenomenális szakaszokon. 10-kor az e-mailben elküldött helyen találkozunk, aztán minél több autót a kenutúra célállomásán hagyunk, és minél kevesebb kocsival "felmegyünk" a vízre szállás helyére. Vízre szállást követően a Hernád egy - bocsánat - agyamenten gyönyörű részén jövünk le. Lesz több pihenő, fogunk evezni "Új-Zélandon és Svájcban", de természetesen továbbra is a Hernádon vagyunk. Lesz fotózásos pihenő, hiszen hihetetlen a Hernád-völgy. Ha jól állunk az idővel, felmászhatsz a magas partra fotózni, hogy elkészítsd a lenti fotó ikertestvérét. A mászás jó kis kaptató, hozz ennek megfelelő lábbelit, és gondoskodj a kullancsok elleni védelemről.

 

hernad-vizitura-1.jpgReméljük jól sikerül a képed, de a valóság és a fotó közötti különbség erős lesz a valóság javára. 

Ez után lesz még egy lábnyújtóztatós, pisilős pihenő és 15 óra körül érkezünk a célba.

Hajómosás után a már reggel a célban hagyott autók visszarepítik a sofőröket a vízre szállás helyén hagyott autókhoz.

 

 

Hernád vízitúrák túradíjai


A kenutúra díján kívül a bodrogzugi 1 vagy 2 napra (attól függően, hogy 1-, vagy 2-napos vízitúrára jössz a bodrogzugba), majd ott helyben és készpénzben fizetendő a Nemzeti Park napi 1270 Ft-os belépési díja, amelyet a 14 éven felüliek után kell fizetni. Lemondás esetén a belépő árát felénk kell utalni.
A Bodrog-ártéri túra díja a vezetett vízitúra és az eszközök díját tartalmazza, ugyanakkor a túradíj a szállás, étkezés, közlekedés, biztosítás stb. költségeket nem tartalmazza. Ha mi foglaljuk a szállást, és valaki nem tud jönni a vízitúrára, a szállás díját áfával növelten felénk kell utalni. 
A túradíjon felül fizetHETŐ 1700 Ft átregisztrálási díj, amely átregisztrálási díj megfizetése lehetővé teszi, hogy ha a túra valamilyen külső körülmény miatt elmaradna (leszakad az ég, vihar, villámlás) akkor alternatív túrát ajánlunk fel, ha az nem jó, másikat, ha az sem, még másikat, ha az sem, harmadikat.Hívj+36209342760 vagy küldj e-mailt! tiszatura_vizitura@yahoo.com 

 

Jelentkezés a kombo vízitúrára és a túradíj fizetése: 

a-hernad--02.jpg

1. Egyeztetés
2. Jelentkezési lap kitöltés
3. Visszaigazolás
4. Díjfizetés

 


 

1. Kérjük hívj, egyeztessünk. +36 209 342 760
Fontos a létszám, az időpont és időtartam, hogy vonattal vagy kocsival jöttök és különösen az, hogy mennyire tapasztalt vízitúrázókból áll-e társaság?
Amit még tudnunk kell: darázscsípés-allergia epilepszia, hogy (mondjuk) 3 ember egy nappal korábban megy el, ha nem is milligramm és milliméter  pontossággal, de a testsúlyok és magasságok, különösen ha az "Elemér" 232 centi magas vagy erősebb testalkatú.  


2. Jelentkezési lap kitöltése és visszaküldése
A honlapon megtalálható tudnivalók, a részvételi, ill. általános szerződési feltételek elolvasása után kérjük a 
jelentkezesi-lap kitöltését, majd a a tiszatura_vizitura@yahoo.com e-mail címre kérjük egy e-mail csatolmányaként visszaküldeni a kitöltött jelentkezési lapot.

3. A Hernád kenutúra visszaigazolása
Az elfogadott jelentkezéseket visszaigazoljuk

4. A visszaigazolást követő 48 órán belül kérjük a vízitúra díjának utalását. 
Kérjük, hogy kizárólag visszaigazolt kenutúra díját utaljátok / utald, utalja/utalják.
Az utaláshoz az adatok:
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007
A megjegyzés rovatba kérjük a vízitúrára jelentkező számlázási címét irányítószámmal, és a kenutúra időpontját (hónap, kezdőnap és utolsó nap) valamint a "Hernád kenutúrát" beírni. 

Pl. 4725 Nyírlapos, Kakukk sor 10. 
2024. június 20-23. Bodrogzug vízitúra + Hernád kenutúra