Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Július 31. - augusztus 1. Tisza-tó vízitúra választhatóan 1-2 napban

img_0046.jpg

Tisza-tavi kenutúrák a család minden tagjának! Evezgetés kultúrlényeknek*.

LEBILINCSELŐEN TÜNEMÉNYES, a szépségesnél is gyönyörűbb útvonalak! 
(A drónról készült fotó forrása: HVG online) 

Tökéletes vakáció a Nagyszülőktől az unokákig a család minden tagjának! Élvezd ki életed egyik legklasszabb vakációját! Mi szervezési és vízitúra-vezetési szempontból is arra törekszünk, hogy ez legyen A csúcs. Ami mindent visz. Az über alles. A top. Biztonság, készséges, szakmailag jó és türelmes betanítás. Tökéletes vakáció egészen kis gyermekkel és az érett korosztálynak is. 

 

 


 

Szállás és étkezés a tisza-tavi kenutúrán

kenutura-elott-betanitas.jpgA szállás a vízitúrázó igényei szerint a sátortól, a faházon át a wellness hotelig bármi lehet. Tiszafüreden a Tóparti kemping, a Termál kemping, Poroszlón is kellemes kempingek várnak, ill. millió apartman és vendégház kínálatából tudsz szemezgetni. saját magatok által foglalt szállásról délelőttönként csak gyere ki az indulási kikötőbe.
Az étkezés a tisza-tavi kenuzás idején - beleértve a vízen töltött időt is - önellátó, hozz vizet és a kenuba elemózsiát. 
Vásárolni Abádszalókon, Tiszafüreden és Poroszlón könnyű, Tiszafüreden Lidl-t, Tesco-t, Spart, Penny-t is találsz, meg számtalan éttermet, giroszost, pizzériát. 

 

 

 

Opcionális 0. napi érkezés a tisza-tavi kenutúrára

Ha távolról, mondjuk Dunaszerdahelyről, Székelyföldről, Vas megyéből jöttök, akkor érdemes lehet már a kenutúra előtti, (mi így hívjuk), "nulladik" napon befutni. 
Megközelítés Bp. felől: az M3-ason a 114-es kijáratig, majd a 33-as úton Debrecen felé Dormánd, Besenyőtelek után következik Poroszló és Tiszafüred. 

 

 

 

 
 

1. napi tisza-tavi túra: választhatóan

a) "csak" vízitúra, vagy

b) kombinált kerékpár-, és vízitúra!

tisza-tavi-evezes-kenutura-a-tisza-tavon_20170529_.jpgO, yeah, a túra lehet a) Abádszalókról induló, tisza-tavi kenutúra, amely lehet "csak" egy horror-gyönyörű vízitúra, vagy, (opcionális!), ha van kedvetek, b) ......tá-dá-dá-dá! ... kombinált kenu + kerékpáros túrán is várunk! 

 

 

 

 

A kombinált túra azt jelenti, hogy Abádszalókra Tiszafüredről, és Tiszafüredre Abádszalókról biciklivel megyünk és közben evezgetünk egy jót. Mit jót? Zseniálisan über szépségeset. Ráadásul... A kombinált kerékpár-, és vízitúrával annyit tehetünk az egészségünkért ezen a napon, mint talán az év egyetlen másik napján sem! Vagy, ezen napon lehet jönni "csak" kenutúrára, mégpedig egy örült szupi kis kenutúrára. Tehát nem "kötelező" a biciklizés! Nyugodtan gyertek, (és gyertek is) "csak" kenutúrára. Nézzük meg mindkét túrát! Kezdjük azzal, ha valaki bringázni és kenuzni is szeretne, ha pedig csak a kenutúra érdekel, akkor a következő bekezdést át is ugorhatod. Mit jelent a kombinált kerékpár(os)- és vízitúra?

 

20150516_135813.jpgA kerékpáros + vízitúra azt jelenti, hogy kb. 2.5 óra roppant kényelmes bringázással kezdünk, jön egy kis tisza-tavi pancsolás/fürdőzés/strandolás, pl. a gyerekeknek a Tisza-tó legnagyobb csúszdája, ebéd, aztán jó 3-órás laza kenuzgatás vár rád a Tisza-tó déli részének legvarázslatosabb rejtekhelyein, majd biciklivel megyünk vissza Tiszafüredre. Befejezzük a kört. Nézzük meg a kombinált kenu- és kerékpáros túrát részletesen!
Tiszafüreden a Tisza-tavi kerékpáros centrumban (Tiszafüred, Pankotay Jósa György u. 1.) találkozunk - nagyon fontos, mert az elkésőket NEM várhatjuk, nem várjuk meg, 8:30 és 8:45 között, legkésőbb 8:45-kor, amikor is megkapjuk a kerékpárokat. T
öbbször, végül az indulási előtti napon ismételten tanulmányozzátok át, hogy mit kell hozni a vízitúrára, és mit "nem szabad". Mindenkinek az a jó, ha minden flottul megy. Visszatérve. Átvesszük a kölcsönzőben a bicajokat, amik már előkészítve várnak titeket. Nyeregbe pattanunk, és indulunk a Tisza-tó kerülő 64 kilométeres bicajozásra, amelyet Abádszalókon fogunk megszakítani, ahol egy kis strandolás és ebéd után indulunk a kenutúrára.

A Paradicsomban evezgetünk. Elmondhatlan. Überbrutál. Olyan nyugalom, annyi szépség... a természet gyengéd ölelése. By the way, perfect mindfulness training. Ahogy errefelé a nénik is mondják.  

10 km-es vízitúrácskáról van szó, kényelmesen, két-három (négy?) pihenővel megyünk. Az egyik kiszállásunk olyan menő, olyan elegántosan burzsoá, és egyébiránt itt a Tisza-tavon erősen tájidegen helyen lesz, hogy júj. Hirtelen nem tudod majd eldönteni, hogy drogbáró karib-tengeri rezidenciáján vagy, vagy a Tisza-tónál. A panoráma pedig hú. 


tisza-tavi-kenuzas-kenutura-tisza-vizitura-45.jpgAz Androméda-galaxisban tett látogatás után érkezünk vissza Abádszalókra. 

A kenuzás végén még kérjük, hogy a kenudat/ kenutokat mossátok ki és segítsetek abban, hogy azokat visszategyük a partra. Abádszalókon még fürdőzünk (még) egyet, aztán indulunk tovább a bicajokkal, több megállással, rövid pihivel megszakítva a bringázást, befejezzük a kört, 19:30 körül (tehát még nagyon világosban) érkezünk Tiszafüredre. 

Ha pedig "csak" a vízitúrára jössz / jöttök...
Abádszalókról induló tisza-tavi kenutúra

12:58 és 12:59 között találkozunk. 
A bizonyára roppant szellemes és megható toleranciával egy egész perces idősávval szeretnénk utalni a fontos kérésre. Kérünk szépen minden tisztelt résztvevőt a 13 óra előtti (igazán nem hajnali az időpont) pontos érkezésre, mégpedig úgy, hogy már mindenki ebédelt. Aki bújt, aki nem, ..... A találkozási hely Abádszalókon az Abádi-kikötő. Mosdó és rövid tájékoztató után azoknak, akik most kezdik a vízitúrázást, betanítást tartunk. 

img_20190819_145456.jpgAz először kenuzokat úgy megtanítjuk a kenu irányítására, kormányzására, hogy másnap már szinte beférnek a magyar kenu válogatottba.  

Aztán ... kinyílik a mesekönyv, jön a Tisza-tó egyik öble, következnek olyan féregjáratok, olyan "belső tó", hogy ihaj. Lezsibbadsz. Ilyen nincs. Ehhez képest a Merkur ráncai, az Avatar Pandorája bakfitty. Lesz a túrába iktatva 3-4 pihi. Nagyon körülbelül, 16:00 óra magasságában érkezünk az indulási kikötőbe, tehát csillagtúrát teszünk, ill. tettünk meg, a parkoló kocsikhoz érkezünk vissza.

Érkezéskor még tisztelettel kérjük, hogy mindenki a saját kenuját mossa ki.

 

 

2. napi tisza-tavi vízitúra: a Tisza-tó egy eldugott belső tava 

tisza-to-meseorszag-45.jpgTiszafüreden a Horgászcentrum kikötőben találkozunk 11-kor. 

Köszönjük a pontos érkezést. Nagyon könnyű lesz a kikötőbe találni, kérjük 
kattints ide. 

Túravezetői bemutatkozás és gyors üdvözlés után természetesen el lehet menni mosdóba. 
 

Ha még nem volt szerencsétek a vízitúrázáshoz, megtanítunk kenuzni. 

 


A parton kezdjük, majd a Tisza-tó, tanulási szempontból álomnak számító, sodrás nélküli, a Mariana-ároknál szerényebb vízmélysége felett folytatjuk a tanulást. Hamarosan minden kormányos tudja irányítani a kenuját, ügyes minden legénység. Jól és türelmesen, módszertanilag felkészülten tanítunk, civilben tanárok, trénerek vagyunk, vagy olyan túravezető oktat, aki tanulta a kormányzás tanítását. Nem elég, hogy ő jól csinálja, jól tanít meg téged. Ha rutinos vízitúrázóként érkeztél, ha profi kormányos vagy, amíg az első alkalommal vízitúrások kenuzni tanulnak, addig te/ti már beülhettek a hajó(k)ba, és a kikötő közelében melegíthettek. A nap során fogyasztandó szendvicset kérjük dupla neylon-zacskóba tegyétek. A kenu ülése műanyag, érdemes hozni egy kispárnát vagy egy darab polifoamot, és azt a kenu padjára tenni, hogy puha felületen ülj. Indulás előtt még egyszer el lehet menni wc-re. Majd bevetjük magunkat a Tisza-tó varázslatos rejtekeibe, hogy egy nagyon nem hétköznapi útvonalon vezető vízitúra után (közben lesz egy kis, a vízinövényzettel folytatott csata is) megcsodáljuk a Tisza-tó egyik belső tavát.... 

A csillagtúrát követően az indulási kikötőbe érkezünk

 

Túradíjak, a tisza-tavi kenu- és kajaktúrák díjai

 

Jelentkezés Tisza-tavi vízitúrára :

1. 
Kérünk szépen egy telefont, amikor eldöntöttétek a vízitúra időpontját.
+36209342760 

2.
A tudnivalók, részvételi és szerződési feltételek megismerését követően az innen letölthető jelentkezési lapot kérjük kitöltve a tiszatura_vizitura@yahoo.com e-mail címre visszaküldeni.

3.
Kérjük a túradíj átutalását. Az utaláshoz az adatok:
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007
A megjegyzés rovatba kérjük a vízitúrára jelentkező számlázási címét (irányítószámmal), a kenuzásidőpontját (hónap, kezdőnap és utolsó nap) és a Tisza-tavat beírni. 


(Pl.
1026 Budapest, Sólyom köz 5.,
2023. július 31. - augusztus 1.
Tisza-tó kenutúra)

 

 

* A címben az "evezés" szerepel, természetesen a sportág nem az evezés, hanem a kenuzás (vagy opcionálisan) a kajak(ozás), csak itt követtük a köznyelvi / "civil" szóhasználatot. 

 

www.tisza-to-vizitura.hu