Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


4 nap Mura + 2 nap Dráva vízitúra, "Mura+Dráva kombo"

34-mura-drava-vizitura.jpg4 nap Mura + 2 nap Dráva vízitúra. Ausztria + Szlovénia + Horvátország + Magyarország. Légy gazdagabb egy egészen nem mindennapi vízitúrás élménnyel!  

Szállás és étkezés a Mura+Dráva kenutúrán: 

A szállás a választásod szerint sátor vagy vendégházi szoba - ami neked szimpatikus. Igény szerint megszervezzük, hogy a vízitúrán ne kelljen sátrazni, ami természetesen azt is jelenti, hogy kell majd kicsit autózgatnunk, a 6-napos túrát két (igen, 2 szállással) is meg tudjuk csinálni.  

0. nap: utazás 
Muraszemenyén (és Muraszemenye környékén) foglaljuk a szállást, vagy - természetesen - foglaljátok azt magatok.

1. nap: de. evezéstanulás, du.: Radgona - Izsakovci (18 km)
A szlovéniai Muravidék látnivalói » KirándulásTippekAz összes autóval indulunk az osztrák - szlovén határhoz, de már reggel (menetközben) hagyunk kocsikat Izsakovciban (régi magyar nevén Muraszigeten). Innen minél kevesebb autóval megyünk tovább, ha tetszik, mondhatjuk úgy is, hogy "fel" Radgonába a Mura partra. A Mura, ill. a híd északi, osztrák oldalán (Bad Radkersburg) remek mosdó is vár. Miután a híd környékén kifényképezte/selfie-zte magát a társaság, kezdődik a kenuzás tanulása és a gyakorlás. A gyakorlást is galád módon komolyan vesszük, mert a biztonság, a biztonság, a biztonság.... és a Mura tényleg nem egy lassú folyó, nagyon gyorsan meglehet a baj. De eljön a pillanat, amikor már mindenki félelmetesen ügyes, és akkor viszont egy ismételt wc-vizit után úgy elindulunk, hogy hozzánk képest az ősrobbanás lajhár-derby. A Mura leírhatatlan, karakterekkel, szavakkal visszaadhatatlan. Majd látod. Érkezés Izsakovciba a délutáni órákban (18 fkm). A szállás pedig a kenuk biztonságba helyezését követően vagy sátrazás vagy (ha nem sátrazós vagy) autóval megyünk vissza Muraszemenyére.
Vacsora egyedileg / önellátó.

2. nap: Izsakovci - Alsószemenye (37 km)

Minél kevesebb kocsival ugrunk fel a vízre szálláshoz, hogy az agyszaggató varázslat után a Szemenyén hagyott autókkal a sofőröket vissza tudjuk vinni a reggel Izsakovciban hagyott autókhoz. Körülbelül 6 óra álomutazás vár rád. 
Miután leértünk 
Alsószemenyére, a reggel itt hagyott autók segítenek a sofőröket felvinni Izsakovciba. Közben a többiekkel a kenukat partra tesszük. A szállás vendégház(ak)ban, ill. a sátrasoknak egy kellemes panzió udvarán. 

3. nap: Alsószemenye - Molnári (28 km)

A napi vízitúra szimfónia előtt kiköltözünk a szállásainkról és minden cuccot Őrtilosra viszünk. Utána Molnáriban kocsi(ka)t hagyva, irány Alsószemenye. Indul Mura muri. 28 km non-stop gyönyörűség Molnáriig. Molnáriban kitesszük a kenukat, majd a már itt lévő autók egy része Szemenyére viszi a sofőröket, a többiek pedig máris mehetnek/mennek az őrtilosi szállás(ok)ra. 

4. nap: Molnári - Őrtilos (15 km)

mura-es-drava-ortilos-2.jpgDélelőtt egy kicsit dekadens burzsoák leszünk, fürdőbe megyünk (pl. Zalakaros) aztán jöhet egy kis vadvíz. Komolyra fordítva a szót. A Murának egy potenciális veszélyes, különös odafigyelést igénylő szakaszán fogunk lejönni. Ha már a Drávára értél, (persze még mindig kell koncentrálni), az azt jelenti, hogy sarkantyúnak hívott és a Mura-Dráva torkolat előtti "műtárgyat" túlélted. Ebben segít egy kicsit a túravezető, aki roppant kedves lélek, és a sarkantyúnűl - csak a jó hallhatóság érdekében - kissé hangosabban is fog csacsogni. Lehet, hogy révkalauzként egyenként lehozza / folyamatosan instruálja a flotta egyes kenuit. 
A vasútállomás közelében kötünk ki, ahol a kenuk partra helyezését követően a Google-lal megtalálod, hogy hol van a legközelebb életmentő emlékérmet is árusító bolt. A kitüntetést kiválthatjátok tócsni, sushi, knédli stb. finomságokkal, ha viszont nincs legalább egy 10 fogásos vacsora, akkor zsenge életetek aznapi megmentéséért egy Lamborghinivel is beéri. 

5. nap: Őrtilos - Vízvár (45 km)

Innen már minden a Dráva túrák leírása szerint....alig több, mint egy maraton.... de azért a Dráva nem véletlenül jelenti azt horvátul, hogy "sebes"... nem fogunk megszakadni. 

6. nap: Vízvár - Barcs (38 km)

Amikor itt lesztek, minden részletet 1017-szer átbeszélünk....

 

Hívj +36209342760, vagy küldj e-mailt, akár a drava-vizitura@yahoo.com, akár a raba-vizitura@yahoo.com e-mailünkre! Egyeztessünk, (időpont, létszám....) rögtön adjuk / küldjük az árajánlatot.